Kastanjepuree met gepaneerde scampi's
Kastanjepuree met gepaneerde scampi's

Kastanjepuree met gepaneerde scampi's

1 u.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 429 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 51.5 g
Eiwit 20.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.

  3. Maak een kruisje in de kastanjes (aan de kant van het pluisje) en leg ze onder de grill in een op 250 °C voorverwarmde oven. Laat ± 20 min. garen tot ze openbarsten. Verwijder onmiddellijk de pel van de kastanjes.

  4. Bereiding:
  5. Doe de gepelde kastanjes in een kookpot en overgiet met de melk. Laat 45 min. garen op een zacht vuur.

  6. Mix tot een gladde massa en roer er de boter onder, breng op smaak met peper en zout.

  7. Klop het ei los met een vork. Kruid de panko met peper en zout.

  8. Snij de scampi's open tot op 2 cm van de staart. Wentel de scampi's in de bloem, het ei en vervolgens in de panko. Laat even rusten in de koelkast.

  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 2 min. aan alle kanten.

  10. Afwerking:
  11. Maak een bedje van kastanjepuree en schik er 4 scampi's op. Garneer met een takje platte peterselie.

Tip

Combineer de puree ook eens met een stukje wild.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.

  3. Maak een kruisje in de kastanjes (aan de kant van het pluisje) en leg ze onder de grill in een op 250 °C voorverwarmde oven. Laat ± 20 min. garen tot ze openbarsten. Verwijder onmiddellijk de pel van de kastanjes.

  4. Bereiding:
  5. Doe de gepelde kastanjes in een kookpot en overgiet met de melk. Laat 45 min. garen op een zacht vuur.

  6. Mix tot een gladde massa en roer er de boter onder, breng op smaak met peper en zout.

  7. Klop het ei los met een vork. Kruid de panko met peper en zout.

  8. Snij de scampi's open tot op 2 cm van de staart. Wentel de scampi's in de bloem, het ei en vervolgens in de panko. Laat even rusten in de koelkast.

  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 2 min. aan alle kanten.

  10. Afwerking:
  11. Maak een bedje van kastanjepuree en schik er 4 scampi's op. Garneer met een takje platte peterselie.

Tip

Combineer de puree ook eens met een stukje wild.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 429 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 51.5 g
Eiwit 20.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Lafleur Chevalier - A.O.P. Bordeaux Wijn El Coto Blanco - D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal