- Bewaar

- Bewaar
Kastanjepuree met gepaneerde scampi's
Onze drankensuggesties
Wijn Lafleur Chevalier - A.O.P. Bordeaux Wijn El Coto Blanco - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.
-
Maak een kruisje in de kastanjes (aan de kant van het pluisje) en leg ze onder de grill in een op 250 °C voorverwarmde oven. Laat ± 20 min. garen tot ze openbarsten. Verwijder onmiddellijk de pel van de kastanjes.
-
Bereiding:
-
Doe de gepelde kastanjes in een kookpot en overgiet met de melk. Laat 45 min. garen op een zacht vuur.
-
Mix tot een gladde massa en roer er de boter onder, breng op smaak met peper en zout.
-
Klop het ei los met een vork. Kruid de panko met peper en zout.
-
Snij de scampi's open tot op 2 cm van de staart. Wentel de scampi's in de bloem, het ei en vervolgens in de panko. Laat even rusten in de koelkast.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 2 min. aan alle kanten.
-
Afwerking:
-
Maak een bedje van kastanjepuree en schik er 4 scampi's op. Garneer met een takje platte peterselie.
Combineer de puree ook eens met een stukje wild.
Onze drankensuggesties
Wijn Lafleur Chevalier - A.O.P. Bordeaux Wijn El Coto Blanco - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.
-
Maak een kruisje in de kastanjes (aan de kant van het pluisje) en leg ze onder de grill in een op 250 °C voorverwarmde oven. Laat ± 20 min. garen tot ze openbarsten. Verwijder onmiddellijk de pel van de kastanjes.
-
Bereiding:
-
Doe de gepelde kastanjes in een kookpot en overgiet met de melk. Laat 45 min. garen op een zacht vuur.
-
Mix tot een gladde massa en roer er de boter onder, breng op smaak met peper en zout.
-
Klop het ei los met een vork. Kruid de panko met peper en zout.
-
Snij de scampi's open tot op 2 cm van de staart. Wentel de scampi's in de bloem, het ei en vervolgens in de panko. Laat even rusten in de koelkast.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de scampi's 2 min. aan alle kanten.
-
Afwerking:
-
Maak een bedje van kastanjepuree en schik er 4 scampi's op. Garneer met een takje platte peterselie.
Combineer de puree ook eens met een stukje wild.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Lafleur Chevalier - A.O.P. Bordeaux Wijn El Coto Blanco - D.O.C. Rioja - Spanje