Kersen-amandeltaart
Kersen-amandeltaart

Kersen-amandeltaart

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 324 kcal
Vet 17.9 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 32.9 g
Suiker 16.9 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 6.9 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min)

  3. Ontpit de kersen

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Leg het kruimeldeeg samen met het bakpapier op een bakplaat.

  7. Meng de boter met de suiker, het amandelpoeder, de bloem, anderhalf ei en het amandelaroma. Verdeel over het kruimeldeeg tot op 2 cm van de rand.

  8. Schik de kersen op het amandeldeeg en plooi de randen van het kruimeldeeg naar binnen. Bestrooi met de amandelschilfers en de bloemsuiker. Bestrijk het kruimeldeeg met het resterende halve ei.

  9. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min)

  3. Ontpit de kersen

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Leg het kruimeldeeg samen met het bakpapier op een bakplaat.

  7. Meng de boter met de suiker, het amandelpoeder, de bloem, anderhalf ei en het amandelaroma. Verdeel over het kruimeldeeg tot op 2 cm van de rand.

  8. Schik de kersen op het amandeldeeg en plooi de randen van het kruimeldeeg naar binnen. Bestrooi met de amandelschilfers en de bloemsuiker. Bestrijk het kruimeldeeg met het resterende halve ei.

  9. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 324 kcal
Vet 17.9 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 32.9 g
Suiker 16.9 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 6.9 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal