- Bewaar

- Bewaar
Kip kerrie
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Wijn Terra Vecchia Reserve - Vermentino-Chardonnay I.G.P. Île de Beauté - Skalli - Corsica
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Spoel de maïskolfjes onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de peultjes in 3 à 4 schuine stukjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika en de geschilde wortelen in staafjes van 3 cm lang en 1/2 cm breed.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de kippenborstfilets in kleinere, hapklare blokjes.
-
Schil de appel en snij in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig.
-
Voeg de appelblokjes, de bouillon en de room toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur tot de saus wat is ingekookt.
-
Verhit intussen 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en bak de kippenblokjes 1 à 2 min. aan alle kanten mooi bruin, maar nog niet gaar.
-
Voeg de wortel- en paprikastaafjes toe en roerbak 1 min. op een hoog vuur.
-
Voeg de maïskolfjes en de peultjes toe en stoof de groenten beetgaar (voeg eventueel een scheutje water toe). Zorg ervoor dat de kippenblokjes goed doorbakken zijn. Kruid op het einde met zwarte peper en zout.
-
Roer het kerriepoeder onder de saus (voeg naar smaak meer of minder toe) en mix fijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kip met groenten over de borden en lepel er de kerriesaus over. Serveer met basmatirijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Wijn Terra Vecchia Reserve - Vermentino-Chardonnay I.G.P. Île de Beauté - Skalli - Corsica
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Spoel de maïskolfjes onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij de peultjes in 3 à 4 schuine stukjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika en de geschilde wortelen in staafjes van 3 cm lang en 1/2 cm breed.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de kippenborstfilets in kleinere, hapklare blokjes.
-
Schil de appel en snij in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. rijstolie in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig.
-
Voeg de appelblokjes, de bouillon en de room toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur tot de saus wat is ingekookt.
-
Verhit intussen 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en bak de kippenblokjes 1 à 2 min. aan alle kanten mooi bruin, maar nog niet gaar.
-
Voeg de wortel- en paprikastaafjes toe en roerbak 1 min. op een hoog vuur.
-
Voeg de maïskolfjes en de peultjes toe en stoof de groenten beetgaar (voeg eventueel een scheutje water toe). Zorg ervoor dat de kippenblokjes goed doorbakken zijn. Kruid op het einde met zwarte peper en zout.
-
Roer het kerriepoeder onder de saus (voeg naar smaak meer of minder toe) en mix fijn. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kip met groenten over de borden en lepel er de kerriesaus over. Serveer met basmatirijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Wijn Terra Vecchia Reserve - Vermentino-Chardonnay I.G.P. Île de Beauté - Skalli - Corsica