Kip kerrie (gluten- en lactosevrij)
Kip kerrie (gluten- en lactosevrij)

Kip kerrie (gluten- en lactosevrij)

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 307 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 14.8 g
Eiwit 31.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Spoel de maïskolfjes onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snij de peultjes in 3 à 4 schuine stukjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika en de geschilde wortelen in staafjes van 3 cm lang en 1/2 cm breed.

  6. Snipper de sjalotten fijn.

  7. Laat de kippenborstfilets volledig ontdooien, dep droog met keukenpapier en snij in kleinere, hapklare blokjes.

  8. Schil de appel en snij in kleine blokjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. rijstolie in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  11. Voeg de appelblokjes, de bouillon en het plantaardig alternatief voor room toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur tot de saus wat is ingekookt.

  12. Verhit intussen 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en bak de kippenblokjes 1 à 2 min. aan alle kanten mooi bruin, maar nog niet gaar.

  13. Voeg de wortel- en paprikastaafjes toe en roerbak 1 min. op een hoog vuur.

  14. Voeg de maïskolfjes en de peultjes toe en stoof de groenten beetgaar (voeg eventueel een scheutje water toe). Zorg ervoor dat de kippenblokjes goed doorbakken zijn. Kruid op het einde met zwarte peper en zout.

  15. Roer het kerriepoeder onder de saus (voeg naar smaak meer of minder toe) en mix fijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de kip met groenten over de borden en lepel er de kerriesaus over. Serveer met basmatirijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Spoel de maïskolfjes onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snij de peultjes in 3 à 4 schuine stukjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika. Snij de paprika en de geschilde wortelen in staafjes van 3 cm lang en 1/2 cm breed.

  6. Snipper de sjalotten fijn.

  7. Laat de kippenborstfilets volledig ontdooien, dep droog met keukenpapier en snij in kleinere, hapklare blokjes.

  8. Schil de appel en snij in kleine blokjes.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. rijstolie in een steelpannetje en stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  11. Voeg de appelblokjes, de bouillon en het plantaardig alternatief voor room toe. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur tot de saus wat is ingekookt.

  12. Verhit intussen 2 eetl. rijstolie in een pan of wok en bak de kippenblokjes 1 à 2 min. aan alle kanten mooi bruin, maar nog niet gaar.

  13. Voeg de wortel- en paprikastaafjes toe en roerbak 1 min. op een hoog vuur.

  14. Voeg de maïskolfjes en de peultjes toe en stoof de groenten beetgaar (voeg eventueel een scheutje water toe). Zorg ervoor dat de kippenblokjes goed doorbakken zijn. Kruid op het einde met zwarte peper en zout.

  15. Roer het kerriepoeder onder de saus (voeg naar smaak meer of minder toe) en mix fijn. Kruid met zwarte peper en zout.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel de kip met groenten over de borden en lepel er de kerriesaus over. Serveer met basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 307 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 14.8 g
Eiwit 31.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay - Mendoza - Argentinië Wijn Terra Vecchia Reserve - Vermentino-Chardonnay I.G.P. Île de Beauté - Skalli - Corsica

Bekijk het recept digitaal