- Bewaar

- Bewaar
Kip op kamp
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit ondertussen 1 dl olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes goudbruin in verschillende porties. Kruid telkens met kippenkruiden.
-
Verhit 1 dl olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat ± 15 min. stoven. Kruid met peper en zout, en roer regelmatig om.
-
Meng er op het einde de kippenblokjes en de pesto onder.
- Kleine kindermondjes te vullen? Pureer de aardappelen en meng er de courgetteblokjes onder. - Veggie-versie: gebruik quornblokjes in plaats van kip.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes van 2 cm.
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Verhit ondertussen 1 dl olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes goudbruin in verschillende porties. Kruid telkens met kippenkruiden.
-
Verhit 1 dl olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat ± 15 min. stoven. Kruid met peper en zout, en roer regelmatig om.
-
Meng er op het einde de kippenblokjes en de pesto onder.
- Kleine kindermondjes te vullen? Pureer de aardappelen en meng er de courgetteblokjes onder. - Veggie-versie: gebruik quornblokjes in plaats van kip.