Kip op kamp
Kip op kamp

Kip op kamp

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 23.2 g
Eiwit 28 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes van 2 cm.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit ondertussen 1 dl olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes goudbruin in verschillende porties. Kruid telkens met kippenkruiden.

  10. Verhit 1 dl olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat ± 15 min. stoven. Kruid met peper en zout, en roer regelmatig om.

  11. Meng er op het einde de kippenblokjes en de pesto onder.

Tip

- Kleine kindermondjes te vullen? Pureer de aardappelen en meng er de courgetteblokjes onder. - Veggie-versie: gebruik quornblokjes in plaats van kip.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes van 2 cm.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Snij de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.

  6. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Verhit ondertussen 1 dl olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes goudbruin in verschillende porties. Kruid telkens met kippenkruiden.

  10. Verhit 1 dl olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien glazig. Voeg de courgetteblokjes toe en laat ± 15 min. stoven. Kruid met peper en zout, en roer regelmatig om.

  11. Meng er op het einde de kippenblokjes en de pesto onder.

Tip

- Kleine kindermondjes te vullen? Pureer de aardappelen en meng er de courgetteblokjes onder. - Veggie-versie: gebruik quornblokjes in plaats van kip.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 23.2 g
Eiwit 28 g

Bekijk het recept digitaal