Kipfilet en quinoa met groenekool en veenbessen
Kipfilet en quinoa met groenekool en veenbessen

Kipfilet en quinoa met groenekool en veenbessen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 67.2 g
Eiwit 43.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  5. Verwijder de dikke nerven uit de groenekoolbladeren en snij de rest in fijne reepjes. Kook de groenekool onafgedekt 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  7. Rasp de gember.

  8. Schil de appel en snij in blokjes van 1 cm.

  9. Bereiding:
  10. Kook de quinoa 20 min. gaar in de kippenbouillon op een zacht vuur.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de kipfilets ± 8 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de sjalot, het knoflook en de gember glazig.

  13. Voeg de appelblokjes toe en roerbak 3 min. Roer er de groenekoolreepjes onder en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de veenbessen en de quinoa onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  5. Verwijder de dikke nerven uit de groenekoolbladeren en snij de rest in fijne reepjes. Kook de groenekool onafgedekt 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.

  7. Rasp de gember.

  8. Schil de appel en snij in blokjes van 1 cm.

  9. Bereiding:
  10. Kook de quinoa 20 min. gaar in de kippenbouillon op een zacht vuur.

  11. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de kipfilets ± 8 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de sjalot, het knoflook en de gember glazig.

  13. Voeg de appelblokjes toe en roerbak 3 min. Roer er de groenekoolreepjes onder en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de veenbessen en de quinoa onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 67.2 g
Eiwit 43.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Château de Pierreux A.O.P. Brouilly

Bekijk het recept digitaal