- Bewaar

- Bewaar
Kipfilet en quinoa met groenekool en veenbessen
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Château de Pierreux A.O.P. Brouilly
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Verwijder de dikke nerven uit de groenekoolbladeren en snij de rest in fijne reepjes. Kook de groenekool onafgedekt 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Rasp de gember.
-
Schil de appel en snij in blokjes van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Kook de quinoa 20 min. gaar in de kippenbouillon op een zacht vuur.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de kipfilets ± 8 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de sjalot, het knoflook en de gember glazig.
-
Voeg de appelblokjes toe en roerbak 3 min. Roer er de groenekoolreepjes onder en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de veenbessen en de quinoa onder.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Château de Pierreux A.O.P. Brouilly
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
-
Verwijder de dikke nerven uit de groenekoolbladeren en snij de rest in fijne reepjes. Kook de groenekool onafgedekt 2 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Rasp de gember.
-
Schil de appel en snij in blokjes van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Kook de quinoa 20 min. gaar in de kippenbouillon op een zacht vuur.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de kipfilets ± 8 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de sjalot, het knoflook en de gember glazig.
-
Voeg de appelblokjes toe en roerbak 3 min. Roer er de groenekoolreepjes onder en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de veenbessen en de quinoa onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Château de Pierreux A.O.P. Brouilly