- Bewaar

- Bewaar
Kipfilet in kokos-kerriesaus met erwtjes en worteltjes
Onze drankensuggesties
Bier St-Feuillien Blond Sterk blond bier Wijn Primitivo di Manduria D.O.C. Palemarino Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
ontdooien + 45 min.
Laat de erwten en de jonge wortelen oppervlakkig ontdooien.
-
Snipper de sjalotten fijn. Schil de appel en snij in blokjes. Pers de halve limoen.
-
Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof 2/3 van de sjalotten 1 min. Voeg de appelblokjes toe en laat 2 à 3 min. stoven.
-
Voeg het kerriepoeder, de kokosmelk en het limoensap toe. Verkruimel er 1/2 blokje kippenbouillon over, dek af en laat 10 à 15 min. sudderen. Roer regelmatig Mix fijn en voeg eventueel een klein beetje water toe als de saus te dik is. Kruid met peper.
-
Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de rest van de sjalotten 1 min. Voeg de erwten en wortelen, 3 dl water en de honing toe. Verkruimel er de rest van de kippenbouillon over. Laat 5 min. afgedekt garen en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
-
Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Kruid de kipfilets met peper, zout en kippenkruiden naar smaak. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets 5 min. aan elke kant goudbruin. Serveer met de saus, de rijst en de groenten.
Liever veggie?
Vervang de kip door 300 g gekookte linzen en meng ze onder de gekookte rijst.
Onze drankensuggesties
Bier St-Feuillien Blond Sterk blond bier Wijn Primitivo di Manduria D.O.C. Palemarino Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
ontdooien + 45 min.
Laat de erwten en de jonge wortelen oppervlakkig ontdooien.
-
Snipper de sjalotten fijn. Schil de appel en snij in blokjes. Pers de halve limoen.
-
Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof 2/3 van de sjalotten 1 min. Voeg de appelblokjes toe en laat 2 à 3 min. stoven.
-
Voeg het kerriepoeder, de kokosmelk en het limoensap toe. Verkruimel er 1/2 blokje kippenbouillon over, dek af en laat 10 à 15 min. sudderen. Roer regelmatig Mix fijn en voeg eventueel een klein beetje water toe als de saus te dik is. Kruid met peper.
-
Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de rest van de sjalotten 1 min. Voeg de erwten en wortelen, 3 dl water en de honing toe. Verkruimel er de rest van de kippenbouillon over. Laat 5 min. afgedekt garen en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
-
Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Kruid de kipfilets met peper, zout en kippenkruiden naar smaak. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets 5 min. aan elke kant goudbruin. Serveer met de saus, de rijst en de groenten.
Liever veggie?
Vervang de kip door 300 g gekookte linzen en meng ze onder de gekookte rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier St-Feuillien Blond Sterk blond bier Wijn Primitivo di Manduria D.O.C. Palemarino Puglia - Italië