Kipfilet in kokos-kerriesaus met erwtjes en worteltjes
Kipfilet in kokos-kerriesaus met erwtjes en worteltjes

Kipfilet in kokos-kerriesaus met erwtjes en worteltjes

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2941 kj
Energie 703 kcal
Vet 22.8 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 71.6 g
Suiker 17.9 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 49.3 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooien + 45 min.

    Laat de erwten en de jonge wortelen oppervlakkig ontdooien.

  2. Snipper de sjalotten fijn. Schil de appel en snij in blokjes. Pers de halve limoen.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof 2/3 van de sjalotten 1 min. Voeg de appelblokjes toe en laat 2 à 3 min. stoven.

  4. Voeg het kerriepoeder, de kokosmelk en het limoensap toe. Verkruimel er 1/2 blokje kippenbouillon over, dek af en laat 10 à 15 min. sudderen. Roer regelmatig Mix fijn en voeg eventueel een klein beetje water toe als de saus te dik is. Kruid met peper.

  5. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de rest van de sjalotten 1 min. Voeg de erwten en wortelen, 3 dl water en de honing toe. Verkruimel er de rest van de kippenbouillon over. Laat 5 min. afgedekt garen en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.

  6. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Kruid de kipfilets met peper, zout en kippenkruiden naar smaak. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets 5 min. aan elke kant goudbruin. Serveer met de saus, de rijst en de groenten.

Tip
Liever veggie?

Vervang de kip door 300 g gekookte linzen en meng ze onder de gekookte rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. ontdooien + 45 min.

    Laat de erwten en de jonge wortelen oppervlakkig ontdooien.

  2. Snipper de sjalotten fijn. Schil de appel en snij in blokjes. Pers de halve limoen.

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en stoof 2/3 van de sjalotten 1 min. Voeg de appelblokjes toe en laat 2 à 3 min. stoven.

  4. Voeg het kerriepoeder, de kokosmelk en het limoensap toe. Verkruimel er 1/2 blokje kippenbouillon over, dek af en laat 10 à 15 min. sudderen. Roer regelmatig Mix fijn en voeg eventueel een klein beetje water toe als de saus te dik is. Kruid met peper.

  5. Verhit intussen 1/3 van de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de rest van de sjalotten 1 min. Voeg de erwten en wortelen, 3 dl water en de honing toe. Verkruimel er de rest van de kippenbouillon over. Laat 5 min. afgedekt garen en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.

  6. Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Kruid de kipfilets met peper, zout en kippenkruiden naar smaak. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets 5 min. aan elke kant goudbruin. Serveer met de saus, de rijst en de groenten.

Tip
Liever veggie?

Vervang de kip door 300 g gekookte linzen en meng ze onder de gekookte rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2941 kj
Energie 703 kcal
Vet 22.8 g
Verzadigd vet 9.6 g
Koolhydraat 71.6 g
Suiker 17.9 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 49.3 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St-Feuillien Blond Sterk blond bier Wijn Primitivo di Manduria D.O.C. Palemarino Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal