Klassieke kaasfondue
Klassieke kaasfondue

Klassieke kaasfondue

15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij het teentje knoflook in 2 en wrijf er de bodem en de wanden van een kookpot of fonduepan mee in.

  3. Giet de wijn in de pan en laat opwarmen (niet koken) op een zacht vuur.

  4. Roer er de geraspte kaas beetje bij beetje onder met een houten lepel.

  5. Los het maïszetmeel op in een scheutje van dezelfde witte wijn. Voeg toe aan de gesmolten kaas en laat al roerend nog enkele min. opwarmen tot een gebonden geheel. Kruid met peper en nootmuskaat. Haal van het vuur en hou warm tijdens de maaltijd.

  6. Afwerking:
  7. Serveer met een groen slaatje en stukjes brood met korst, die goed blijven steken op het fonduevorkje. Ook lekker met gekookte stukjes bloemkool, broccoli, courgette, aardappel … Meng er eventueel 1 dl likeur onder (kirsch, poire williams …) of voeg vlak voor gebruik 1 eetl. mosterd toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij het teentje knoflook in 2 en wrijf er de bodem en de wanden van een kookpot of fonduepan mee in.

  3. Giet de wijn in de pan en laat opwarmen (niet koken) op een zacht vuur.

  4. Roer er de geraspte kaas beetje bij beetje onder met een houten lepel.

  5. Los het maïszetmeel op in een scheutje van dezelfde witte wijn. Voeg toe aan de gesmolten kaas en laat al roerend nog enkele min. opwarmen tot een gebonden geheel. Kruid met peper en nootmuskaat. Haal van het vuur en hou warm tijdens de maaltijd.

  6. Afwerking:
  7. Serveer met een groen slaatje en stukjes brood met korst, die goed blijven steken op het fonduevorkje. Ook lekker met gekookte stukjes bloemkool, broccoli, courgette, aardappel … Meng er eventueel 1 dl likeur onder (kirsch, poire williams …) of voeg vlak voor gebruik 1 eetl. mosterd toe.

Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Veneto I.G.T. Garganega - Le Cenge - Veneto - Italië Ook lekker: Pinot Noir `Tradition', A.O.P. Alsace, Cave de Bennwihr.

Bekijk het recept digitaal