Kletskoppen met geitenkaascrème en zelfgemaakte rode-uienkonfijt
Kletskoppen met geitenkaascrème en zelfgemaakte rode-uienkonfijt

Kletskoppen met geitenkaascrème en zelfgemaakte rode-uienkonfijt

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 395 kcal
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 13.6 g
Koolhydraat 36.2 g
Suiker 31.5 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 6.5 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min., de dag voordien)

  3. Snipper de rode uien fijn.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn.

  5. Bereiding:
  6. De dag voordien (40 min.)
  7. Smelt de boter in een kookpot en stoof de rode uien.

  8. Voeg alle andere ingrediënten voor de gekonfijte ui toe, dek af en laat 20 min. sudderen.

  9. Verwijder het deksel en laat nog 10 à 15 min. sudderen. Roer regelmatig en voeg eventueel wat water toe, zodat de bereiding niet aanbrandt. Laat afkoelen.

  10. Op het moment zelf (5 min.)
  11. Snipper het bieslook fijn. Klop de room stevig op en meng er de geitenkaas en het bieslook onder. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schep 1 eetl. gekonfijte ui op een kletskop. Lepel er wat geitenkaascrème op en werk af met preischeuten. Bedek met een tweede kletskop. Herhaal voor de rest van de kletskoppen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min., de dag voordien)

  3. Snipper de rode uien fijn.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn.

  5. Bereiding:
  6. De dag voordien (40 min.)
  7. Smelt de boter in een kookpot en stoof de rode uien.

  8. Voeg alle andere ingrediënten voor de gekonfijte ui toe, dek af en laat 20 min. sudderen.

  9. Verwijder het deksel en laat nog 10 à 15 min. sudderen. Roer regelmatig en voeg eventueel wat water toe, zodat de bereiding niet aanbrandt. Laat afkoelen.

  10. Op het moment zelf (5 min.)
  11. Snipper het bieslook fijn. Klop de room stevig op en meng er de geitenkaas en het bieslook onder. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schep 1 eetl. gekonfijte ui op een kletskop. Lepel er wat geitenkaascrème op en werk af met preischeuten. Bedek met een tweede kletskop. Herhaal voor de rest van de kletskoppen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 395 kcal
Vet 22.7 g
Verzadigd vet 13.6 g
Koolhydraat 36.2 g
Suiker 31.5 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 6.5 g
Zout 1.5 g

Bekijk het recept digitaal