Kleurrijke paasmandjes
Kleurrijke paasmandjes

Kleurrijke paasmandjes

45 min.
Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 273 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 37.1 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de peer en snij in 6 schijven. Snij daarna elke schijf nog eens in 2.

  3. Snij elk blad snoeppapier in de lengte in 6 repen.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  6. Mix ondertussen de bloem, de bloemsuiker, de eieren, de boter, het cacaopoeder en het vanillearoma tot een glad mengsel.

  7. Verdeel de helft van het deeg over papieren muffinvormpjes. Leg een stukje peer in elk vormpje en verdeel er de rest van het deeg over.

  8. Zet de muffins 20 min. in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Laat afkoelen.

  9. Afwerking:
  10. Maak het gebaksglazuur (zie verpakking) en bestrijk er de muffi ns mee. Strooi er onmiddellijk Regenboogfantasie over. Laat afkoelen.

  11. Maak met de kleurstiften op elke muffin 3 nestjes in 3 verschillende kleuren. Leg in elk nestje 1 gekleurd bolletje.

  12. Maak met een aardappelmesje in elke muffin 2 gleufjes aan de zijkanten en steek er een reepje snoep papier in.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de peer en snij in 6 schijven. Snij daarna elke schijf nog eens in 2.

  3. Snij elk blad snoeppapier in de lengte in 6 repen.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  6. Mix ondertussen de bloem, de bloemsuiker, de eieren, de boter, het cacaopoeder en het vanillearoma tot een glad mengsel.

  7. Verdeel de helft van het deeg over papieren muffinvormpjes. Leg een stukje peer in elk vormpje en verdeel er de rest van het deeg over.

  8. Zet de muffins 20 min. in de voorverwarmde oven. Ze zijn klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Laat afkoelen.

  9. Afwerking:
  10. Maak het gebaksglazuur (zie verpakking) en bestrijk er de muffi ns mee. Strooi er onmiddellijk Regenboogfantasie over. Laat afkoelen.

  11. Maak met de kleurstiften op elke muffin 3 nestjes in 3 verschillende kleuren. Leg in elk nestje 1 gekleurd bolletje.

  12. Maak met een aardappelmesje in elke muffin 2 gleufjes aan de zijkanten en steek er een reepje snoep papier in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 273 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 37.1 g
Eiwit 3.4 g

Bekijk het recept digitaal