- Bewaar

- Bewaar
Knolselder uit de oven met archiducsaus
Onze drankensuggesties
Bier La Trappe Blond Blond trappistenbier Wijn Hardys 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Laat het halve bouillonblokje oplossen in 2,5 dl heet water.
-
Wrijf de knolselder goed schoon onder koud water en dep droog.
-
Trek de blaadjes van de takjes tijm.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snij de champignons in schijfjes. Snij de boschampignons eventueel in stukken.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de knoflselder op een groot, dubbel vel aluminiumfolie. Wrijf de knolselder in met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de tijm, de laurier en 3/4 van het knoflook rond de knolselder. Vouw de aluminiumfolie dicht en druk goed aan. Laat bovenaan een opening en doe er de boter in. Zet de knolselder 2 u. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren ui en de rest van het knoflook 5 min. Voeg de champignons toe en bak 10 min. Kruid met peper en zout.
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Overgiet de champignons met de groentebouillon. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het vocht bijna volledig verdampen. Voeg de room en de mosterd toe. Kruid met peper en zout en laat nog 5 min. sudderen.
-
Haal de knolselder 10 min. voor het einde van de gaartijd uit de oven. Vouw de aluminiumfolie open en lepel het braadvocht over de knolselder. Zet 5 min. in de oven. Haal opnieuw uit de oven en lepel er het braadvocht opnieuw over. Zet nog 5 min. in de oven.
-
Afwerking:
-
Doe de champignonsaus in een schaal en zet de knolselder in het midden. Bestrooi met de peterselie. Serveer de knolselder in sneetjes en geef er de rijst en de champignonsaus bij.
Onze drankensuggesties
Bier La Trappe Blond Blond trappistenbier Wijn Hardys 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Laat het halve bouillonblokje oplossen in 2,5 dl heet water.
-
Wrijf de knolselder goed schoon onder koud water en dep droog.
-
Trek de blaadjes van de takjes tijm.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Snij de champignons in schijfjes. Snij de boschampignons eventueel in stukken.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de knoflselder op een groot, dubbel vel aluminiumfolie. Wrijf de knolselder in met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Verdeel de tijm, de laurier en 3/4 van het knoflook rond de knolselder. Vouw de aluminiumfolie dicht en druk goed aan. Laat bovenaan een opening en doe er de boter in. Zet de knolselder 2 u. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren ui en de rest van het knoflook 5 min. Voeg de champignons toe en bak 10 min. Kruid met peper en zout.
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Overgiet de champignons met de groentebouillon. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het vocht bijna volledig verdampen. Voeg de room en de mosterd toe. Kruid met peper en zout en laat nog 5 min. sudderen.
-
Haal de knolselder 10 min. voor het einde van de gaartijd uit de oven. Vouw de aluminiumfolie open en lepel het braadvocht over de knolselder. Zet 5 min. in de oven. Haal opnieuw uit de oven en lepel er het braadvocht opnieuw over. Zet nog 5 min. in de oven.
-
Afwerking:
-
Doe de champignonsaus in een schaal en zet de knolselder in het midden. Bestrooi met de peterselie. Serveer de knolselder in sneetjes en geef er de rijst en de champignonsaus bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier La Trappe Blond Blond trappistenbier Wijn Hardys 'Stamp of Australia' Chardonnay-Sémillon Australië