Koepelgebak met bosvruchten en chocolade
Koepelgebak met bosvruchten en chocolade

Koepelgebak met bosvruchten en chocolade

2 u. 35 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 408 kcal
Vet 20.7 g
Koolhydraat 48.8 g
Eiwit 6.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor de vulling
  3. Klop de room samen met de bloemsuiker stijf en verdeel in 2 gelijke porties.

  4. Hak de pistachenoten fijn. Voeg aan 1 portie de (diepgevroren) bosvruchten en de pistachenoten toe.

  5. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer glad en voeg toe aan de andere portie opgeklopte room.

  6. Voor het gebak
  7. Bekleed de binnenkant van een ronde kom (ø 20 cm en minstens 10 cm diep) met vershoudfolie.

  8. Dompel de koekjes één voor één onder in de koffie.

  9. Bedek de bodem van de kom met koekjes (leg ze met de suikerkant naar boven). Bedek ook de randen van de kom: zet de koekjes rechtop tegen de randen, met de suikerkant naar buiten. Hou nog enkele koekjes opzij voor de bovenkant van het gebak.

  10. Schep het bosvruchtenmengsel in de kom en strijk glad tot tegen de lange vingers aan. Schep er het chocolademengsel bovenop en strijk glad. Zorg dat de vulling even hoog komt als de koekjes (snij desnoods een stukje van de koekjes af).

  11. Bedek de bovenkant volledig met in koffie gedrenkte koekjes. Dek de schotel af met vershoudfolie. Zet minstens 2 u. in de diepvries. Draai daarna het gebak om op een grote schotel en verwijder de vershoudfolie.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi het gebak met het cacaopoeder. Snij aan met een mes dat u hebt opgewarmd onder heet water.

Tip

- U kan dit gebak ook met witte chocolade klaarmaken. De hoeveelheid chocolade blijft dezelfde. Werk het gebak af met wittechocoladekrullen in plaats van cacaopoeder. - Vervang de pistachenoten door hazel- of amandelnoten. Bent u allergisch voor noten of lust u ze niet, dan laat u ze gewoon weg.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor de vulling
  3. Klop de room samen met de bloemsuiker stijf en verdeel in 2 gelijke porties.

  4. Hak de pistachenoten fijn. Voeg aan 1 portie de (diepgevroren) bosvruchten en de pistachenoten toe.

  5. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer glad en voeg toe aan de andere portie opgeklopte room.

  6. Voor het gebak
  7. Bekleed de binnenkant van een ronde kom (ø 20 cm en minstens 10 cm diep) met vershoudfolie.

  8. Dompel de koekjes één voor één onder in de koffie.

  9. Bedek de bodem van de kom met koekjes (leg ze met de suikerkant naar boven). Bedek ook de randen van de kom: zet de koekjes rechtop tegen de randen, met de suikerkant naar buiten. Hou nog enkele koekjes opzij voor de bovenkant van het gebak.

  10. Schep het bosvruchtenmengsel in de kom en strijk glad tot tegen de lange vingers aan. Schep er het chocolademengsel bovenop en strijk glad. Zorg dat de vulling even hoog komt als de koekjes (snij desnoods een stukje van de koekjes af).

  11. Bedek de bovenkant volledig met in koffie gedrenkte koekjes. Dek de schotel af met vershoudfolie. Zet minstens 2 u. in de diepvries. Draai daarna het gebak om op een grote schotel en verwijder de vershoudfolie.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi het gebak met het cacaopoeder. Snij aan met een mes dat u hebt opgewarmd onder heet water.

Tip

- U kan dit gebak ook met witte chocolade klaarmaken. De hoeveelheid chocolade blijft dezelfde. Werk het gebak af met wittechocoladekrullen in plaats van cacaopoeder. - Vervang de pistachenoten door hazel- of amandelnoten. Bent u allergisch voor noten of lust u ze niet, dan laat u ze gewoon weg.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 408 kcal
Vet 20.7 g
Koolhydraat 48.8 g
Eiwit 6.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Pineau des Charentes rosé - Vigier-Latour

Bekijk het recept digitaal