Komkommersoep met feta
Komkommersoep met feta

Komkommersoep met feta

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 6.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de ongeschilde komkommer doormidden, schraap er de pitjes uit met een lepel en snij in grove stukken.

  5. Snij de preiwitten eerst doormidden en daarna in grove stukken.

  6. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  7. Verkruimel de feta.

  8. Hak de blaadjes munt grof.

  9. Bereiding:
  10. Smelt de boter in een kookpot en stoof de stukken preiwit 5 min.

  11. Voeg de stukken komkommer en de blokjes aardappel toe en overgiet met de bouillon. Laat 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  12. Mix de soep fijn en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk af met de verkruimelde feta en de grofgehakte muntblaadjes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +6 maanden Bereiding (25 min.) 1 Snij 40 g ongeschilde komkommer in blokjes. 2 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een kookpot en laat de komkommer samen met 75 g preiwit (diepvries) eventjes stoven. Voeg 2,5 dl water toe en laat 20 min. sudderen. 3 Mix de soep en kruid lichtjes met peper.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de ongeschilde komkommer doormidden, schraap er de pitjes uit met een lepel en snij in grove stukken.

  5. Snij de preiwitten eerst doormidden en daarna in grove stukken.

  6. Schil de aardappelen en snij in blokjes.

  7. Verkruimel de feta.

  8. Hak de blaadjes munt grof.

  9. Bereiding:
  10. Smelt de boter in een kookpot en stoof de stukken preiwit 5 min.

  11. Voeg de stukken komkommer en de blokjes aardappel toe en overgiet met de bouillon. Laat 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  12. Mix de soep fijn en kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk af met de verkruimelde feta en de grofgehakte muntblaadjes.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. +6 maanden Bereiding (25 min.) 1 Snij 40 g ongeschilde komkommer in blokjes. 2 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een kookpot en laat de komkommer samen met 75 g preiwit (diepvries) eventjes stoven. Voeg 2,5 dl water toe en laat 20 min. sudderen. 3 Mix de soep en kruid lichtjes met peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 216 kcal
Vet 13.9 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 6.4 g

Bekijk het recept digitaal