Linzen
- In de winkel kan je gegaarde linzen vinden (in blik) en gedroogde groene of zwarte linzen. In tegenstelling tot andere peulvruchten, hoef je de gedroogde linzen niet vooraf te weken.
- Linzen zijn erg populair in de vegetarische keuken, want ze zijn heel lekker en rijk aan eiwitten.
- Ideaal in stoofpotjes of oosterse gerechten (curry’s) of als bijgerecht bij groenteburgers.
- Voeg wat bouillon, knoflook, tijm en een laurierblaadje toe aan het kookvocht voor wat extra smaak. Laat 20 à
25 min. afgedekt koken op een zacht vuur.
Hoe linzen koken?
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof 1 fijngesnipperde sjalot glazig.
- Voeg 300 g droge groene linzen en 1 blaadje laurier toe. Overgiet met 6 dl water en verkruimel er 1/2 blokje groentebouillon over. Breng aan de kook en laat 20 à 25 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
- Giet eventueel overtollig kookvocht af en voeg 2 eetl. extra vierge olijfolie toe. Kruid met zwarte peper en zout. Meng goed.