Peulvruchten

Linzen

  • In de winkel kan je gegaarde linzen vinden (in blik) en gedroogde groene of zwarte linzen. In tegenstelling tot andere peulvruchten, hoef je de gedroogde linzen niet vooraf te weken.
  • Linzen zijn erg populair in de vegetarische keuken, want ze zijn heel lekker en rijk aan eiwitten.
  • Ideaal in stoofpotjes of oosterse gerechten (curry’s) of als bijgerecht bij groenteburgers.
  • Voeg wat bouillon, knoflook, tijm en een laurierblaadje toe aan het kookvocht voor wat extra smaak. Laat 20 à
    25 min. afgedekt koken op een zacht vuur.

Hoe linzen koken?

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof 1 fijngesnipperde sjalot glazig.
  2. Voeg 300 g droge groene linzen en 1 blaadje laurier toe. Overgiet met 6 dl water en verkruimel er 1/2 blokje groentebouillon over. Breng aan de kook en laat 20 à 25 min. afgedekt garen op een zacht vuur. 
  3. Giet eventueel overtollig kookvocht af en voeg 2 eetl. extra vierge olijfolie toe. Kruid met zwarte peper en zout. Meng goed.