- Bewaar

- Bewaar
Kreeft met romige zalmtoast
Onze drankensuggesties
Wijn Chablis La Jouchère A.C. Chablis Wijn Droge witte bourgogne met een delicaat boeket en een lichte groenzweem in de kleur. Wijn Bourgogne blanc Les Cailloux A.C. Bourgogne Wijn Zeer fijne, droge witte wijn van de chardonnay-druif, met delicaat boeket en pittige smaak. Koel schenken
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooi de kreeften door ze, in hun verpakking, ± 1 u in warm water te leggen.
-
Pel de tomaat. Dat gaat gemakkelijk als u ze eerst tien tellen in kokend water onderdompelt. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de sla fijn.
-
Meng de ingrediënten voor de vinaigrette tot een gladde saus.
-
Bereiding:
-
Mix de gerookte zalm met de zachte boter, de room en het bieslook. Kruid met cayennepeper.
-
Rooster de toasten en snij ze in driehoekjes. Smeer er een flinke laag zalmboter op.
-
Snij de kreeften doormidden: steek een puntig mes in het kruis op de rug. Haal het mes eerst over naar de kop en dan naar achteren. Verwijder de bruine draad (want die is bitter). Maak het vlees los van het pantser en breek met een notenkraker voorzichtig de scharen.
-
Afwerking:
-
Leg een halve kreeft op elk bord. Schik er de slareepjes en de tomatenblokjes naast. Besprenkel met wat vinaigrette. Schik op elk bord 2 driehoekjes toast.
Onze drankensuggesties
Wijn Chablis La Jouchère A.C. Chablis Wijn Droge witte bourgogne met een delicaat boeket en een lichte groenzweem in de kleur. Wijn Bourgogne blanc Les Cailloux A.C. Bourgogne Wijn Zeer fijne, droge witte wijn van de chardonnay-druif, met delicaat boeket en pittige smaak. Koel schenken
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooi de kreeften door ze, in hun verpakking, ± 1 u in warm water te leggen.
-
Pel de tomaat. Dat gaat gemakkelijk als u ze eerst tien tellen in kokend water onderdompelt. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de sla fijn.
-
Meng de ingrediënten voor de vinaigrette tot een gladde saus.
-
Bereiding:
-
Mix de gerookte zalm met de zachte boter, de room en het bieslook. Kruid met cayennepeper.
-
Rooster de toasten en snij ze in driehoekjes. Smeer er een flinke laag zalmboter op.
-
Snij de kreeften doormidden: steek een puntig mes in het kruis op de rug. Haal het mes eerst over naar de kop en dan naar achteren. Verwijder de bruine draad (want die is bitter). Maak het vlees los van het pantser en breek met een notenkraker voorzichtig de scharen.
-
Afwerking:
-
Leg een halve kreeft op elk bord. Schik er de slareepjes en de tomatenblokjes naast. Besprenkel met wat vinaigrette. Schik op elk bord 2 driehoekjes toast.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Chablis La Jouchère A.C. Chablis Wijn Droge witte bourgogne met een delicaat boeket en een lichte groenzweem in de kleur. Wijn Bourgogne blanc Les Cailloux A.C. Bourgogne Wijn Zeer fijne, droge witte wijn van de chardonnay-druif, met delicaat boeket en pittige smaak. Koel schenken