- Bewaar

- Bewaar
Kreeft thermidor (glutenvrij)
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' - Chardonnay - Albert Bichot Wijn Viña Sol - Torres - D.O. Catalunya - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 20 min.
-
Laat de kreeft ontdooien in de verpakking. Snij de ontdooide kreeft in de lengte middendoor. Haal het vlees uit het pantser en de scharen. Zet de pantserhelften opzij. Als de kreeft kleine rode eitjes bevat, haal ze er dan uit en plet ze.
-
Snij het kreeftenvlees in stukken.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
15 min.
-
Smelt de boter in een kookpot, roer er de glutenvrije bloem onder en laat even bakken. Leng al roerend aan met de melk en laat indikken.
-
Haal de kookpot van het vuur en voeg de fijngesnipperde peterselie, de mosterd, de room, de eidooier, 2 eetl. geraspte emmentaler en eventueel de geplette rode eitjes toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Schep wat saus in de lege pantserhelften en schik er de stukjes kreeftenvlees schuin naast elkaar in. Overgiet met de rest van de saus en bestrooi met de rest van de geraspte emmentaler. Zet onder de ovengrill om te gratineren.
-
Afwerking:
-
Serveer de gegratineerde kreeftenhelften met gekookte rijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' - Chardonnay - Albert Bichot Wijn Viña Sol - Torres - D.O. Catalunya - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 20 min.
-
Laat de kreeft ontdooien in de verpakking. Snij de ontdooide kreeft in de lengte middendoor. Haal het vlees uit het pantser en de scharen. Zet de pantserhelften opzij. Als de kreeft kleine rode eitjes bevat, haal ze er dan uit en plet ze.
-
Snij het kreeftenvlees in stukken.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
15 min.
-
Smelt de boter in een kookpot, roer er de glutenvrije bloem onder en laat even bakken. Leng al roerend aan met de melk en laat indikken.
-
Haal de kookpot van het vuur en voeg de fijngesnipperde peterselie, de mosterd, de room, de eidooier, 2 eetl. geraspte emmentaler en eventueel de geplette rode eitjes toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Schep wat saus in de lege pantserhelften en schik er de stukjes kreeftenvlees schuin naast elkaar in. Overgiet met de rest van de saus en bestrooi met de rest van de geraspte emmentaler. Zet onder de ovengrill om te gratineren.
-
Afwerking:
-
Serveer de gegratineerde kreeftenhelften met gekookte rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' - Chardonnay - Albert Bichot Wijn Viña Sol - Torres - D.O. Catalunya - Spanje