- Bewaar

- Bewaar
Kreeft voor 2
Onze drankensuggesties
Wijn La Jouchère A.C. Chablis
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooi de kreeft door ze in de verpakking ± 30 min. onder te dompelen in heet water. Snij de kreeft in twee door de punt van een stevig mes in het kruis op de rug (de zwakste plek in het pantser) te steken. Snij eerst naar de kop toe, daarna naar de staart toe. Verwijder de bruine draad die van kop naar borst loopt. Haal het vlees voorzichtig uit het pantser (hou het pantser heel voor de presentatie). Breek de scharen met een kreeftentang of notenkraker en haal het vlees uit de scharen. Dep droog.
-
Pel de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water), verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappel in 20 min. in de schil gaar in lichtgezouten water. Snij in de lengte in twee.
-
Verhit 1/2 eetl. boter in een kookpan en stoof de sjalot glazig. Voeg de tomatenblokjes toe, laat 2 min. stoven en kruid met de Italiaanse kruidenmix.
-
Verdeel de tomatenblokjes over de 2 kreeftenpantsers en leg er het vlees bovenop.
-
Strijk de bovenkant van het kreeftenvlees in met pesto en strooi er de mozzarella over. Plaats 5 min. onder de grill.
-
Meng de zure room met de garnalen en kruid met peper en zout. Verdeel het sausje over de aardappel.
-
Afwerking:
-
Leg een halve kreeft op de borden. Geef er de aardappel bij en versier met lompviseitjes.
Onze drankensuggesties
Wijn La Jouchère A.C. Chablis
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooi de kreeft door ze in de verpakking ± 30 min. onder te dompelen in heet water. Snij de kreeft in twee door de punt van een stevig mes in het kruis op de rug (de zwakste plek in het pantser) te steken. Snij eerst naar de kop toe, daarna naar de staart toe. Verwijder de bruine draad die van kop naar borst loopt. Haal het vlees voorzichtig uit het pantser (hou het pantser heel voor de presentatie). Breek de scharen met een kreeftentang of notenkraker en haal het vlees uit de scharen. Dep droog.
-
Pel de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water), verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappel in 20 min. in de schil gaar in lichtgezouten water. Snij in de lengte in twee.
-
Verhit 1/2 eetl. boter in een kookpan en stoof de sjalot glazig. Voeg de tomatenblokjes toe, laat 2 min. stoven en kruid met de Italiaanse kruidenmix.
-
Verdeel de tomatenblokjes over de 2 kreeftenpantsers en leg er het vlees bovenop.
-
Strijk de bovenkant van het kreeftenvlees in met pesto en strooi er de mozzarella over. Plaats 5 min. onder de grill.
-
Meng de zure room met de garnalen en kruid met peper en zout. Verdeel het sausje over de aardappel.
-
Afwerking:
-
Leg een halve kreeft op de borden. Geef er de aardappel bij en versier met lompviseitjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn La Jouchère A.C. Chablis