- Bewaar

- Bewaar
Kreeftenbavarois met waterkersdressing
Onze drankensuggesties
Wijn Viré-Clessé A.C. Vieilles Vignes Cave de Viré Wijn Viña Mar Chardonnay Reserva Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooi de kreeften door ze (in hun verpakking) ± 1 u. in warm water te leggen.
-
Breek de grote scharen van de kreeften af. Kraak ze open met een notenkraker en haal voorzichtig het volledige vlees uit de scharen. Hou apart in de koelkast.
-
Snij de kreeften in de lengte middendoor en haal het vlees eruit. Verdeel in kleinere hapklare stukjes en zet op een koele plaats.
-
Indien de kreeften koraal bevatten (kleine rode eitjes) haalt u het eruit en houdt u het apart.
-
Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water.
-
Snij de ham in stukjes.
-
Kook het ei 10 min. Pel en snij in plakjes.
-
Strijk individuele bakvormpjes of een langwerpige bakvorm (± 1 L) in met olijfolie.
-
Bereiding:
-
Leng de kreeftensoep aan met water tot u 1/2 L bekomt. Breng aan de kook. Neem van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder.
-
Voeg de stukjes ham toe en mix met een staafmixer heel fijn. Voeg 1 koffiel. kruidentuiltje, wat cayennepeper en eventueel de koraal toe.
-
Zet in de koelkast tot de soep koud aanvoelt. Klop ondertussen de room los.
-
Roer de losgeklopte room onder de kreeftensoep. Kruid met cayennepeper.
-
Schik op de bodem van de bakvorm of bakvormpjes enkele sprietjes bieslook en schijfjes hardgekookt ei. Verdeel er de kreeftenbavarois over tot op 1/3 hoogte. Zet 15 min. in de diepvries.
-
Verdeel de stukjes kreeftenvlees over de opgesteven bavarois en vul aan met de rest van de bavarois. Zet weg in de koelkast en laat minstens 8 u opstijven.
-
Bereid ondertussen de dressing. Laat de blaadjes waterkers 1 min. koken in 1 dl kokend water. Giet af.
-
Klop er de mayonaise en de mosterd onder en mix tot een gladde saus. Klop er daarna geleidelijk aan de olijfolie onder. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Haal de kreeftenbavarois uit de bakvorm. Indien u met aparte vormpjes hebt gewerkt, kan u de bavarois onmiddellijk op het bord leggen. Verdeel er wat saus rond en garneer met de kreeftenschaar en een kerstomaatje.
-
Als u een langwerpige bakvorm gebruikt hebt, snijdt u met een warm mes (hou even onder warm stromend water) de bavarois in plakjes van 1,5 cm. Schik de plakjes op de borden en garneer op dezelfde manier.
Onze drankensuggesties
Wijn Viré-Clessé A.C. Vieilles Vignes Cave de Viré Wijn Viña Mar Chardonnay Reserva Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooi de kreeften door ze (in hun verpakking) ± 1 u. in warm water te leggen.
-
Breek de grote scharen van de kreeften af. Kraak ze open met een notenkraker en haal voorzichtig het volledige vlees uit de scharen. Hou apart in de koelkast.
-
Snij de kreeften in de lengte middendoor en haal het vlees eruit. Verdeel in kleinere hapklare stukjes en zet op een koele plaats.
-
Indien de kreeften koraal bevatten (kleine rode eitjes) haalt u het eruit en houdt u het apart.
-
Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water.
-
Snij de ham in stukjes.
-
Kook het ei 10 min. Pel en snij in plakjes.
-
Strijk individuele bakvormpjes of een langwerpige bakvorm (± 1 L) in met olijfolie.
-
Bereiding:
-
Leng de kreeftensoep aan met water tot u 1/2 L bekomt. Breng aan de kook. Neem van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder.
-
Voeg de stukjes ham toe en mix met een staafmixer heel fijn. Voeg 1 koffiel. kruidentuiltje, wat cayennepeper en eventueel de koraal toe.
-
Zet in de koelkast tot de soep koud aanvoelt. Klop ondertussen de room los.
-
Roer de losgeklopte room onder de kreeftensoep. Kruid met cayennepeper.
-
Schik op de bodem van de bakvorm of bakvormpjes enkele sprietjes bieslook en schijfjes hardgekookt ei. Verdeel er de kreeftenbavarois over tot op 1/3 hoogte. Zet 15 min. in de diepvries.
-
Verdeel de stukjes kreeftenvlees over de opgesteven bavarois en vul aan met de rest van de bavarois. Zet weg in de koelkast en laat minstens 8 u opstijven.
-
Bereid ondertussen de dressing. Laat de blaadjes waterkers 1 min. koken in 1 dl kokend water. Giet af.
-
Klop er de mayonaise en de mosterd onder en mix tot een gladde saus. Klop er daarna geleidelijk aan de olijfolie onder. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Haal de kreeftenbavarois uit de bakvorm. Indien u met aparte vormpjes hebt gewerkt, kan u de bavarois onmiddellijk op het bord leggen. Verdeel er wat saus rond en garneer met de kreeftenschaar en een kerstomaatje.
-
Als u een langwerpige bakvorm gebruikt hebt, snijdt u met een warm mes (hou even onder warm stromend water) de bavarois in plakjes van 1,5 cm. Schik de plakjes op de borden en garneer op dezelfde manier.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Viré-Clessé A.C. Vieilles Vignes Cave de Viré Wijn Viña Mar Chardonnay Reserva Chili