Krieltjes met grijze garnalen
Krieltjes met grijze garnalen

Krieltjes met grijze garnalen

30 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 66 kcal
Vet 3.5 g
Koolhydraat 5.9 g
Eiwit 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper de dille fijn en hou 12 plukjes over voor de afwerking.

  3. Boen de krieltjes schoon en kook ze 15 min. in de schil in lichtgezouten water. Snij er een hoedje af en hol uit. Snij onderaan een schijfje af, zo blijven ze mooi staan.

  4. Meng het aardappelkruim met de boter, de zure room, het citroensap en de dille. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Roer er de garnaaltjes en de lompviseitjes onder.

  5. Vul hiermee de uitgeholde krieltjes en werk af met een plukje dille.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snipper de dille fijn en hou 12 plukjes over voor de afwerking.

  3. Boen de krieltjes schoon en kook ze 15 min. in de schil in lichtgezouten water. Snij er een hoedje af en hol uit. Snij onderaan een schijfje af, zo blijven ze mooi staan.

  4. Meng het aardappelkruim met de boter, de zure room, het citroensap en de dille. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Roer er de garnaaltjes en de lompviseitjes onder.

  5. Vul hiermee de uitgeholde krieltjes en werk af met een plukje dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 66 kcal
Vet 3.5 g
Koolhydraat 5.9 g
Eiwit 2.7 g

Bekijk het recept digitaal