Kruidige hertenmedaillon met abrikozensausje
Kruidige hertenmedaillon met abrikozensausje

Kruidige hertenmedaillon met abrikozensausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 752 kcal
Vet 30.6 g
Verzadigd vet 14.9 g
Koolhydraat 39.6 g
Suiker 9.6 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 76.8 g
Zout 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie en kleur de hertenmedaillon aan alle kanten goudbruin. Haal het vlees uit de pan en schik het in een ovenschotel.

  3. Plet de groenepeperbolletjes in een bord en meng ze met de mierikswortel, het paneermeel en 2 eetl. olijfolie. Voeg wat peper en zout toe. Strijk hiermee het vlees in.

  4. Giet 1/2 dl wildfond in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Giet over het vlees in de ovenschotel en zet koel weg.

  5. Snipper de dragon fijn.

  6. Bereiding:
  7. Schuif de schotel met de hertenmedaillon in een op 225 °C voorverwarmde oven en laat ± 15 min. braden (iets minder voor heel rood vlees, wat langer voor iets meer doorbakken vlees: hertenvlees wordt rosé gegeten, of zelfs nog rood (saignant). Bedruip de steaks tussendoor met nog wat braadvocht.

  8. Laat intussen de rest van de wildfond gedurende 5 min. inkoken op een hevig vuur. Voeg er 2 eetl. abrikozenmoes aan toe.

  9. Als het vlees gebraden is, giet dan het braadvocht bij de ingekookte fond. Laat nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.

  10. Giet door een zeef in een kom en klop er 2 eetl. boter in kleine stukjes door. Werk af met de versgesnipperde dragon en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Dien het vlees op met kroketjes en gebakken oesterzwammen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verhit 1 eetl. olijfolie en kleur de hertenmedaillon aan alle kanten goudbruin. Haal het vlees uit de pan en schik het in een ovenschotel.

  3. Plet de groenepeperbolletjes in een bord en meng ze met de mierikswortel, het paneermeel en 2 eetl. olijfolie. Voeg wat peper en zout toe. Strijk hiermee het vlees in.

  4. Giet 1/2 dl wildfond in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Giet over het vlees in de ovenschotel en zet koel weg.

  5. Snipper de dragon fijn.

  6. Bereiding:
  7. Schuif de schotel met de hertenmedaillon in een op 225 °C voorverwarmde oven en laat ± 15 min. braden (iets minder voor heel rood vlees, wat langer voor iets meer doorbakken vlees: hertenvlees wordt rosé gegeten, of zelfs nog rood (saignant). Bedruip de steaks tussendoor met nog wat braadvocht.

  8. Laat intussen de rest van de wildfond gedurende 5 min. inkoken op een hevig vuur. Voeg er 2 eetl. abrikozenmoes aan toe.

  9. Als het vlees gebraden is, giet dan het braadvocht bij de ingekookte fond. Laat nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.

  10. Giet door een zeef in een kom en klop er 2 eetl. boter in kleine stukjes door. Werk af met de versgesnipperde dragon en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Dien het vlees op met kroketjes en gebakken oesterzwammen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 752 kcal
Vet 30.6 g
Verzadigd vet 14.9 g
Koolhydraat 39.6 g
Suiker 9.6 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 76.8 g
Zout 2.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Gulden Draak Sterk donker bier Wijn Château Laville Bertrou A.O.P. Minervois La Livinière Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal