- Bewaar

- Bewaar
Kruidige hertenmedaillon met abrikozensausje
Onze drankensuggesties
Bier Gulden Draak Sterk donker bier Wijn Château Laville Bertrou A.O.P. Minervois La Livinière Gérard Bertrand
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie en kleur de hertenmedaillon aan alle kanten goudbruin. Haal het vlees uit de pan en schik het in een ovenschotel.
-
Plet de groenepeperbolletjes in een bord en meng ze met de mierikswortel, het paneermeel en 2 eetl. olijfolie. Voeg wat peper en zout toe. Strijk hiermee het vlees in.
-
Giet 1/2 dl wildfond in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Giet over het vlees in de ovenschotel en zet koel weg.
-
Snipper de dragon fijn.
-
Bereiding:
-
Schuif de schotel met de hertenmedaillon in een op 225 °C voorverwarmde oven en laat ± 15 min. braden (iets minder voor heel rood vlees, wat langer voor iets meer doorbakken vlees: hertenvlees wordt rosé gegeten, of zelfs nog rood (saignant). Bedruip de steaks tussendoor met nog wat braadvocht.
-
Laat intussen de rest van de wildfond gedurende 5 min. inkoken op een hevig vuur. Voeg er 2 eetl. abrikozenmoes aan toe.
-
Als het vlees gebraden is, giet dan het braadvocht bij de ingekookte fond. Laat nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Giet door een zeef in een kom en klop er 2 eetl. boter in kleine stukjes door. Werk af met de versgesnipperde dragon en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien het vlees op met kroketjes en gebakken oesterzwammen.
Onze drankensuggesties
Bier Gulden Draak Sterk donker bier Wijn Château Laville Bertrou A.O.P. Minervois La Livinière Gérard Bertrand
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie en kleur de hertenmedaillon aan alle kanten goudbruin. Haal het vlees uit de pan en schik het in een ovenschotel.
-
Plet de groenepeperbolletjes in een bord en meng ze met de mierikswortel, het paneermeel en 2 eetl. olijfolie. Voeg wat peper en zout toe. Strijk hiermee het vlees in.
-
Giet 1/2 dl wildfond in de braadpan en schraap de braadresten los met een houten spatel. Giet over het vlees in de ovenschotel en zet koel weg.
-
Snipper de dragon fijn.
-
Bereiding:
-
Schuif de schotel met de hertenmedaillon in een op 225 °C voorverwarmde oven en laat ± 15 min. braden (iets minder voor heel rood vlees, wat langer voor iets meer doorbakken vlees: hertenvlees wordt rosé gegeten, of zelfs nog rood (saignant). Bedruip de steaks tussendoor met nog wat braadvocht.
-
Laat intussen de rest van de wildfond gedurende 5 min. inkoken op een hevig vuur. Voeg er 2 eetl. abrikozenmoes aan toe.
-
Als het vlees gebraden is, giet dan het braadvocht bij de ingekookte fond. Laat nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Giet door een zeef in een kom en klop er 2 eetl. boter in kleine stukjes door. Werk af met de versgesnipperde dragon en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien het vlees op met kroketjes en gebakken oesterzwammen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Gulden Draak Sterk donker bier Wijn Château Laville Bertrou A.O.P. Minervois La Livinière Gérard Bertrand