Kruidige vruchtensla met Griekse yoghurt
Kruidige vruchtensla met Griekse yoghurt

Kruidige vruchtensla met Griekse yoghurt

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 203 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 36.8 g
Eiwit 4.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij het fruit in stukjes en meng alles in een kom.

  3. Schil de gember en rasp fijn. Knijp de geraspte gember goed uit boven een kommetje (u hebt 1 à 2 eetl. sap nodig). Lepel het gembersap over het fruit.

  4. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zwarte pitjes uit met een scherp mesje. Doe ze bij het fruit.

  5. Snipper de blaadjes citroenmelisse fijn en meng onder de fruitsla. Dek af en zet de kom 2 u. in de koelkast.

  6. Meng de Griekse yoghurt met de honing. Hebt u het graag nog zoeter, voeg dan wat bloemsuiker toe.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de fruitsla over diepe borden of schaaltjes en kruid met zwarte peper (versier ook de rand van de borden met wat zwarte peper). Schep er wat Griekse yoghurt over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij het fruit in stukjes en meng alles in een kom.

  3. Schil de gember en rasp fijn. Knijp de geraspte gember goed uit boven een kommetje (u hebt 1 à 2 eetl. sap nodig). Lepel het gembersap over het fruit.

  4. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zwarte pitjes uit met een scherp mesje. Doe ze bij het fruit.

  5. Snipper de blaadjes citroenmelisse fijn en meng onder de fruitsla. Dek af en zet de kom 2 u. in de koelkast.

  6. Meng de Griekse yoghurt met de honing. Hebt u het graag nog zoeter, voeg dan wat bloemsuiker toe.

  7. Afwerking:
  8. Verdeel de fruitsla over diepe borden of schaaltjes en kruid met zwarte peper (versier ook de rand van de borden met wat zwarte peper). Schep er wat Griekse yoghurt over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 203 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 36.8 g
Eiwit 4.5 g

Bekijk het recept digitaal