- Bewaar

- Bewaar
Krulsla met gekaramelliseerde spekjes en appelen
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine des Hardières A.C. Anjou Goudkleurige loirewijn, gemaakt van 100 % chenin-druiven. Geurt en smaakt fruitig en bloemig. In de mond rijp en sappig, vol en rond. Krachtige wijn met ruim voldoende finesse en frisheid.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de veldsla. Snij de sla en rucola in grove stukken.
-
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in stukjes en besprenkel met citroensap.
-
Snij de halve komkommer in blokjes.
-
Hak de sjalot fijn.
-
Snij de radijzen in twee.
-
Bereiding:
-
Bak de spekblokjes al roerend in een pan met anti-aanbaklaag.
-
Voeg de Luikse siroop toe en laat nog 2 min. bakken terwijl u verder omroert.
-
Voeg de stukjes appel toe en laat nog een minuutje al roerend bakken.
-
Bestrooi met tijm. Kruid met peper en zout.
-
Meng de veldsla, de in stukken gesneden sla en rucola, de komkommerblokjes, de radijzen, de noten, de rozepeperbolletjes, de sjalotsnippers en 1 eetl. olijfolie goed door elkaar.
-
Besprenkel met rodewijnazijn en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Meng de gekaramelliseerde spekjes en appelen onder de sla en dien onmiddellijk op.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine des Hardières A.C. Anjou Goudkleurige loirewijn, gemaakt van 100 % chenin-druiven. Geurt en smaakt fruitig en bloemig. In de mond rijp en sappig, vol en rond. Krachtige wijn met ruim voldoende finesse en frisheid.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel de veldsla. Snij de sla en rucola in grove stukken.
-
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in stukjes en besprenkel met citroensap.
-
Snij de halve komkommer in blokjes.
-
Hak de sjalot fijn.
-
Snij de radijzen in twee.
-
Bereiding:
-
Bak de spekblokjes al roerend in een pan met anti-aanbaklaag.
-
Voeg de Luikse siroop toe en laat nog 2 min. bakken terwijl u verder omroert.
-
Voeg de stukjes appel toe en laat nog een minuutje al roerend bakken.
-
Bestrooi met tijm. Kruid met peper en zout.
-
Meng de veldsla, de in stukken gesneden sla en rucola, de komkommerblokjes, de radijzen, de noten, de rozepeperbolletjes, de sjalotsnippers en 1 eetl. olijfolie goed door elkaar.
-
Besprenkel met rodewijnazijn en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Meng de gekaramelliseerde spekjes en appelen onder de sla en dien onmiddellijk op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine des Hardières A.C. Anjou Goudkleurige loirewijn, gemaakt van 100 % chenin-druiven. Geurt en smaakt fruitig en bloemig. In de mond rijp en sappig, vol en rond. Krachtige wijn met ruim voldoende finesse en frisheid.