Krulsla met gekaramelliseerde spekjes en appelen
Krulsla met gekaramelliseerde spekjes en appelen

Krulsla met gekaramelliseerde spekjes en appelen

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 21.2 g
Eiwit 13.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de veldsla. Snij de sla en rucola in grove stukken.

  3. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in stukjes en besprenkel met citroensap.

  4. Snij de halve komkommer in blokjes.

  5. Hak de sjalot fijn.

  6. Snij de radijzen in twee.

  7. Bereiding:
  8. Bak de spekblokjes al roerend in een pan met anti-aanbaklaag.

  9. Voeg de Luikse siroop toe en laat nog 2 min. bakken terwijl u verder omroert.

  10. Voeg de stukjes appel toe en laat nog een minuutje al roerend bakken.

  11. Bestrooi met tijm. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de veldsla, de in stukken gesneden sla en rucola, de komkommerblokjes, de radijzen, de noten, de rozepeperbolletjes, de sjalotsnippers en 1 eetl. olijfolie goed door elkaar.

  13. Besprenkel met rodewijnazijn en kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Meng de gekaramelliseerde spekjes en appelen onder de sla en dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de veldsla. Snij de sla en rucola in grove stukken.

  3. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in stukjes en besprenkel met citroensap.

  4. Snij de halve komkommer in blokjes.

  5. Hak de sjalot fijn.

  6. Snij de radijzen in twee.

  7. Bereiding:
  8. Bak de spekblokjes al roerend in een pan met anti-aanbaklaag.

  9. Voeg de Luikse siroop toe en laat nog 2 min. bakken terwijl u verder omroert.

  10. Voeg de stukjes appel toe en laat nog een minuutje al roerend bakken.

  11. Bestrooi met tijm. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de veldsla, de in stukken gesneden sla en rucola, de komkommerblokjes, de radijzen, de noten, de rozepeperbolletjes, de sjalotsnippers en 1 eetl. olijfolie goed door elkaar.

  13. Besprenkel met rodewijnazijn en kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Meng de gekaramelliseerde spekjes en appelen onder de sla en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 19.6 g
Koolhydraat 21.2 g
Eiwit 13.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine des Hardières A.C. Anjou Goudkleurige loirewijn, gemaakt van 100 % chenin-druiven. Geurt en smaakt fruitig en bloemig. In de mond rijp en sappig, vol en rond. Krachtige wijn met ruim voldoende finesse en frisheid.

Bekijk het recept digitaal