Kwartelei in een nestje van pastinaakpuree
Kwartelei in een nestje van pastinaakpuree

Kwartelei in een nestje van pastinaakpuree

50 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 142 kcal
Vet 10.2 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 4.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de pastinaken en de aardappelen en snij in stukken.

  4. Hak de hazelnoten heel fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  5. Bereiding:
  6. Kook de stukken pastinaak en aardappel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Kook de kwarteleieren 3 min. zacht in kokend water. Spoel onder koud water en laat even afkoelen. Pel ze.

  8. Pureer intussen de stukken aardappel en pastinaak en meng er de zure room onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de hazelnoten onder.

  9. Spuit een nestje van puree met een spuitzak in 12 kommetjes. Leg enkele rucolablaadjes in het midden en leg er een kwartelei in.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de pastinaken en de aardappelen en snij in stukken.

  4. Hak de hazelnoten heel fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  5. Bereiding:
  6. Kook de stukken pastinaak en aardappel 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  7. Kook de kwarteleieren 3 min. zacht in kokend water. Spoel onder koud water en laat even afkoelen. Pel ze.

  8. Pureer intussen de stukken aardappel en pastinaak en meng er de zure room onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de hazelnoten onder.

  9. Spuit een nestje van puree met een spuitzak in 12 kommetjes. Leg enkele rucolablaadjes in het midden en leg er een kwartelei in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 142 kcal
Vet 10.2 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 4.7 g

Bekijk het recept digitaal