Kwartels met spek en jeneverbessen
Kwartels met spek en jeneverbessen

Kwartels met spek en jeneverbessen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 46.2 g
Koolhydraat 3.1 g
Eiwit 32.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Stoof de gehalveerde champignons ± 10 min. in 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. Laat 3 eetl. boter goudgeel kleuren in een kookpan. Leg er de kwartels in, met de borst naar de bodem. Laat ze aan elke kant 2 min. korsten.

  6. Kruid met peper en zout. Voeg de spekblokjes toe en roer goed om met een houten lepel.

  7. Doe er vervolgens de geplette jeneverbessen bij. Intussen warmt u het glaasje jenever op in een klein pannetje. Giet over de kwartels en flambeer (weg van de dampkap!).

  8. Draai de kwartels weer met de borst naar de bodem van de pan en voeg 2 eetl. water toe. Dek de pan af en laat de kwartels nog 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuurtje.

  9. Roer af en toe en draai de kwartels om. Haal ze uit de pan en hou ze warm.

  10. Ontvet indien nodig de saus (opdeppen met keukenpapier of voorzichtig wegscheppen met een lepel). Doe de vleesbouillon in de pan en maak er het braadvocht mee los.

  11. Laat aan de kook komen en voeg de champignons met hun stoofvocht toe. Bind vervolgens met instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met kroketten en geef er de saus apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Stoof de gehalveerde champignons ± 10 min. in 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. Laat 3 eetl. boter goudgeel kleuren in een kookpan. Leg er de kwartels in, met de borst naar de bodem. Laat ze aan elke kant 2 min. korsten.

  6. Kruid met peper en zout. Voeg de spekblokjes toe en roer goed om met een houten lepel.

  7. Doe er vervolgens de geplette jeneverbessen bij. Intussen warmt u het glaasje jenever op in een klein pannetje. Giet over de kwartels en flambeer (weg van de dampkap!).

  8. Draai de kwartels weer met de borst naar de bodem van de pan en voeg 2 eetl. water toe. Dek de pan af en laat de kwartels nog 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuurtje.

  9. Roer af en toe en draai de kwartels om. Haal ze uit de pan en hou ze warm.

  10. Ontvet indien nodig de saus (opdeppen met keukenpapier of voorzichtig wegscheppen met een lepel). Doe de vleesbouillon in de pan en maak er het braadvocht mee los.

  11. Laat aan de kook komen en voeg de champignons met hun stoofvocht toe. Bind vervolgens met instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met kroketten en geef er de saus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 586 kcal
Vet 46.2 g
Koolhydraat 3.1 g
Eiwit 32.1 g

Bekijk het recept digitaal