- Bewaar

- Bewaar
Kwartels met spek en jeneverbessen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Stoof de gehalveerde champignons ± 10 min. in 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Laat 3 eetl. boter goudgeel kleuren in een kookpan. Leg er de kwartels in, met de borst naar de bodem. Laat ze aan elke kant 2 min. korsten.
-
Kruid met peper en zout. Voeg de spekblokjes toe en roer goed om met een houten lepel.
-
Doe er vervolgens de geplette jeneverbessen bij. Intussen warmt u het glaasje jenever op in een klein pannetje. Giet over de kwartels en flambeer (weg van de dampkap!).
-
Draai de kwartels weer met de borst naar de bodem van de pan en voeg 2 eetl. water toe. Dek de pan af en laat de kwartels nog 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuurtje.
-
Roer af en toe en draai de kwartels om. Haal ze uit de pan en hou ze warm.
-
Ontvet indien nodig de saus (opdeppen met keukenpapier of voorzichtig wegscheppen met een lepel). Doe de vleesbouillon in de pan en maak er het braadvocht mee los.
-
Laat aan de kook komen en voeg de champignons met hun stoofvocht toe. Bind vervolgens met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met kroketten en geef er de saus apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Stoof de gehalveerde champignons ± 10 min. in 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Laat 3 eetl. boter goudgeel kleuren in een kookpan. Leg er de kwartels in, met de borst naar de bodem. Laat ze aan elke kant 2 min. korsten.
-
Kruid met peper en zout. Voeg de spekblokjes toe en roer goed om met een houten lepel.
-
Doe er vervolgens de geplette jeneverbessen bij. Intussen warmt u het glaasje jenever op in een klein pannetje. Giet over de kwartels en flambeer (weg van de dampkap!).
-
Draai de kwartels weer met de borst naar de bodem van de pan en voeg 2 eetl. water toe. Dek de pan af en laat de kwartels nog 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuurtje.
-
Roer af en toe en draai de kwartels om. Haal ze uit de pan en hou ze warm.
-
Ontvet indien nodig de saus (opdeppen met keukenpapier of voorzichtig wegscheppen met een lepel). Doe de vleesbouillon in de pan en maak er het braadvocht mee los.
-
Laat aan de kook komen en voeg de champignons met hun stoofvocht toe. Bind vervolgens met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met kroketten en geef er de saus apart bij.