- Bewaar

- Bewaar
Lamsbout met feta
Onze drankensuggesties
Wijn Nemea Réserve 2007 Tsantali Griekenland Wijn Omwille van z'n dieprode kleur kreeg Nemea de bijnaam 'bloed van Herakles'. De wijn ruikt en smaakt naar rijp fruit en wilde kruiden. Zijn pittige smaak past perfect bij gegrild vlees en zuiderse gerechten. Wijn Château des Ramières A.C. Gigondas Wijn Karaktervolle gigondas van vooral grenache (80 %), aangevuld met syrah, mourvèdre en cinsault. Die bezorgen de wijn een mooie paarsrode kleur en een gecorseerde, krachtige en toch soepele smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Maak met een scherp mes een 15-tal kleine insnijdingen in de lamsbout en prik er afwisselend stukjes knoflook en stukjes fetakaas in (gebruik hiervoor 1/4 van de fetakaas).
-
Strijk het vlees in met olijfolie en schik in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en schuif in een voorverwarmde oven (230 °C). Laat gedurende 15 min. kleuren.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalot en de rest van de knoflook, ook fijngesnipperd, toe. Giet er een scheutje vleesbouillon en 1,5 dl droge witte wijn bij. Bedruip het vlees regelmatig met braadvocht. Voeg indien nodig nog wat vleesbouillon toe.
-
Verlaag de temperatuur van de oven tot 190 °C. Laat de lamsbout nog ± 30 min. verder braden, afhankelijk van de dikte en het gewicht. Als u in het vlees prikt, moet het uitlopende vocht nog rozig zijn. Haal het vlees uit de schotel en laat 5 à 10 min. rusten.
-
Maak de braadresten los met de rest van de vleesbouillon. Giet over in een pan en breng aan de kook. Voeg de rest van de fetakaas en de ouzo toe.
-
Als de feta ongeveer gesmolten is, giet u de saus door een zeef. Eventueel kunt u de saus lichtjes binden met instantsausbinder.
-
Snij het vlees in sneden evenwijdig met het been en geef er de saus apart bij. Dien op met gestoofde venkel of gegrilde tomaten en Griekse pasta of kroketten.
Onze drankensuggesties
Wijn Nemea Réserve 2007 Tsantali Griekenland Wijn Omwille van z'n dieprode kleur kreeg Nemea de bijnaam 'bloed van Herakles'. De wijn ruikt en smaakt naar rijp fruit en wilde kruiden. Zijn pittige smaak past perfect bij gegrild vlees en zuiderse gerechten. Wijn Château des Ramières A.C. Gigondas Wijn Karaktervolle gigondas van vooral grenache (80 %), aangevuld met syrah, mourvèdre en cinsault. Die bezorgen de wijn een mooie paarsrode kleur en een gecorseerde, krachtige en toch soepele smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Maak met een scherp mes een 15-tal kleine insnijdingen in de lamsbout en prik er afwisselend stukjes knoflook en stukjes fetakaas in (gebruik hiervoor 1/4 van de fetakaas).
-
Strijk het vlees in met olijfolie en schik in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en schuif in een voorverwarmde oven (230 °C). Laat gedurende 15 min. kleuren.
-
Voeg de fijngesnipperde sjalot en de rest van de knoflook, ook fijngesnipperd, toe. Giet er een scheutje vleesbouillon en 1,5 dl droge witte wijn bij. Bedruip het vlees regelmatig met braadvocht. Voeg indien nodig nog wat vleesbouillon toe.
-
Verlaag de temperatuur van de oven tot 190 °C. Laat de lamsbout nog ± 30 min. verder braden, afhankelijk van de dikte en het gewicht. Als u in het vlees prikt, moet het uitlopende vocht nog rozig zijn. Haal het vlees uit de schotel en laat 5 à 10 min. rusten.
-
Maak de braadresten los met de rest van de vleesbouillon. Giet over in een pan en breng aan de kook. Voeg de rest van de fetakaas en de ouzo toe.
-
Als de feta ongeveer gesmolten is, giet u de saus door een zeef. Eventueel kunt u de saus lichtjes binden met instantsausbinder.
-
Snij het vlees in sneden evenwijdig met het been en geef er de saus apart bij. Dien op met gestoofde venkel of gegrilde tomaten en Griekse pasta of kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Nemea Réserve 2007 Tsantali Griekenland Wijn Omwille van z'n dieprode kleur kreeg Nemea de bijnaam 'bloed van Herakles'. De wijn ruikt en smaakt naar rijp fruit en wilde kruiden. Zijn pittige smaak past perfect bij gegrild vlees en zuiderse gerechten. Wijn Château des Ramières A.C. Gigondas Wijn Karaktervolle gigondas van vooral grenache (80 %), aangevuld met syrah, mourvèdre en cinsault. Die bezorgen de wijn een mooie paarsrode kleur en een gecorseerde, krachtige en toch soepele smaak.