Lamsboutsneden met mosterdsaus en appelspinazie
Lamsboutsneden met mosterdsaus en appelspinazie

Lamsboutsneden met mosterdsaus en appelspinazie

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 643 kcal
Vet 43.4 g
Koolhydraat 21.3 g
Eiwit 38.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de rozijntjes ± 2 u weken in 2 eetl. bier.

  3. Snipper de ui en de sjalotten fijn.

  4. Snij de peterselie en de dragon fijn.

  5. Roer de 2 eetl. mosterd los in de room.

  6. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Besprenkel met wat citroensap.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. boter in een kookpan en bak al roerend de ui en de helft van de sjalotten. Voeg de appelblokjes, de uitgelekte rozijntjes, de nootmuskaat en de cayennepeper toe en laat 2 min. bakken. Voeg er de diepgevroren spinazie aan toe en giet er 1 dl kalfsfond bij. Dek af en laat 5 min. sudderen. Voeg 1 koffiel. wijnazijn toe, roer goed om en breng op smaak met fijngesnipperde dragon, peper en zout.

  9. Bak de lamsboutsneden 2 min. op een hoog vuur in 2 eetl. hete boter zodat ze mooi dichtschroeien. Indien u werkt met diepvriesvlees, laat het dan ontdooien gedurende 5 min. in de microgolfoven op ontdooistand. Haal het lamsvlees uit de pan en laat het nog 6 min. rusten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  10. Smelt 1 eetl. boter in de pan en bak al roerend de rest van de sjalotjes met de geperste lookteentjes gedurende 1 min. Blus met 1 dl bier en 1 dl kalfsfond. Voeg er de tijm aan toe en laat gedurende 4 min. op een hoog vuur inkoken. Voeg de suiker en het mosterd- roommengsel toe en laat nog eens 2 min. pruttelen. Breng op smaak met nog 2 koffiel. citroensap en wat peper en zout. Strooi er de peterselie over.

  11. Afwerking:
  12. Schik het lamsvlees op de borden en giet er wat biersaus over. Dien op met de appelspinazie en gebakken aardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de rozijntjes ± 2 u weken in 2 eetl. bier.

  3. Snipper de ui en de sjalotten fijn.

  4. Snij de peterselie en de dragon fijn.

  5. Roer de 2 eetl. mosterd los in de room.

  6. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Besprenkel met wat citroensap.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. boter in een kookpan en bak al roerend de ui en de helft van de sjalotten. Voeg de appelblokjes, de uitgelekte rozijntjes, de nootmuskaat en de cayennepeper toe en laat 2 min. bakken. Voeg er de diepgevroren spinazie aan toe en giet er 1 dl kalfsfond bij. Dek af en laat 5 min. sudderen. Voeg 1 koffiel. wijnazijn toe, roer goed om en breng op smaak met fijngesnipperde dragon, peper en zout.

  9. Bak de lamsboutsneden 2 min. op een hoog vuur in 2 eetl. hete boter zodat ze mooi dichtschroeien. Indien u werkt met diepvriesvlees, laat het dan ontdooien gedurende 5 min. in de microgolfoven op ontdooistand. Haal het lamsvlees uit de pan en laat het nog 6 min. rusten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  10. Smelt 1 eetl. boter in de pan en bak al roerend de rest van de sjalotjes met de geperste lookteentjes gedurende 1 min. Blus met 1 dl bier en 1 dl kalfsfond. Voeg er de tijm aan toe en laat gedurende 4 min. op een hoog vuur inkoken. Voeg de suiker en het mosterd- roommengsel toe en laat nog eens 2 min. pruttelen. Breng op smaak met nog 2 koffiel. citroensap en wat peper en zout. Strooi er de peterselie over.

  11. Afwerking:
  12. Schik het lamsvlees op de borden en giet er wat biersaus over. Dien op met de appelspinazie en gebakken aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 643 kcal
Vet 43.4 g
Koolhydraat 21.3 g
Eiwit 38.4 g

Bekijk het recept digitaal