Lamsfilet met parmentier van zoete aardappel en waterkers
Lamsfilet met parmentier van zoete aardappel en waterkers

Lamsfilet met parmentier van zoete aardappel en waterkers

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 34.8 g
Eiwit 47.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  5. Bereiding:
  6. Vooraf (25 min.)
  7. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  8. Snij ondertussen de champignons in schijfjes. Verwijder de steeltjes van de waterkers.

  9. Pureer de aardappelen en meng er 1 eetl. boter onder. Voeg indien nodig wat melk toe tot u een gladde puree krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de champignons 5 min. op een matig tot hoog vuur, tot al het vocht verdampt is. Voeg de waterkers toe, roer om en neem van het vuur.

  11. Op het moment zelf (20 min. + 25 min. in de oven)
  12. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  13. Maak ondertussen de parmentier in individuele ovenschaaltjes: leg onderaan een laagje puree, bedek met een laagje champignons met waterkers en leg er opnieuw een laagje puree op. Bestrooi met paneermeel.

  14. Zet de ovenschaaltjes ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak de lamsfilets aan alle kanten goudbruin. Kruid met komijn, peper en zout. Laat nog 5 min. bakken op een zacht vuur. Neem het vlees uit de pan en hou warm.

  16. Maak de braadresten los met het sinaasappelsap en het bier. Laat tot de helft inkoken op een hoog vuur. Voeg de kalfsfond toe en laat opnieuw inkoken. Bind eventueel licht met instantsausbinder. Klop er op het laatste moment 1 eetl. koude boter in klontjes onder.

  17. Afwerking:
  18. Snij de lamsfilets in sneetjes en schik op de borden. Lepel wat saus rond het vlees en geef er gestoofd witloof bij. Serveer met de schaaltjes parmentier.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de lamsfilets oppervlakkig ontdooien.

  4. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.

  5. Bereiding:
  6. Vooraf (25 min.)
  7. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  8. Snij ondertussen de champignons in schijfjes. Verwijder de steeltjes van de waterkers.

  9. Pureer de aardappelen en meng er 1 eetl. boter onder. Voeg indien nodig wat melk toe tot u een gladde puree krijgt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de champignons 5 min. op een matig tot hoog vuur, tot al het vocht verdampt is. Voeg de waterkers toe, roer om en neem van het vuur.

  11. Op het moment zelf (20 min. + 25 min. in de oven)
  12. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  13. Maak ondertussen de parmentier in individuele ovenschaaltjes: leg onderaan een laagje puree, bedek met een laagje champignons met waterkers en leg er opnieuw een laagje puree op. Bestrooi met paneermeel.

  14. Zet de ovenschaaltjes ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak de lamsfilets aan alle kanten goudbruin. Kruid met komijn, peper en zout. Laat nog 5 min. bakken op een zacht vuur. Neem het vlees uit de pan en hou warm.

  16. Maak de braadresten los met het sinaasappelsap en het bier. Laat tot de helft inkoken op een hoog vuur. Voeg de kalfsfond toe en laat opnieuw inkoken. Bind eventueel licht met instantsausbinder. Klop er op het laatste moment 1 eetl. koude boter in klontjes onder.

  17. Afwerking:
  18. Snij de lamsfilets in sneetjes en schik op de borden. Lepel wat saus rond het vlees en geef er gestoofd witloof bij. Serveer met de schaaltjes parmentier.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 23.7 g
Koolhydraat 34.8 g
Eiwit 47.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs | A.O.P. Rasteau Wijn Adobe Carmenère Reserva | Emiliana | D.O. Colchagua Valley | Chili

Bekijk het recept digitaal