- Bewaar

- Bewaar
Lamskoteletjes met chimichurri en geroosterde groenten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde courgette en aubergine in schijfjes.
-
Bestrooi de aubergine met zeezout en laat 30 min. trekken. Spoel af en duw er zo veel mogelijk vocht uit.
-
Wrijf intussen de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 4 of 6.
-
Snipper het knoflook en de sjalot heel fijn. Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en snipper de rest fijn.
-
Knip de tapastomaten in kleinere trosjes.
-
Snipper de blaadjes oregano en peterselie fijn. Trek de blaadjes van de takjes rozemarijn.
-
Snij met een dunschiller fijne plakjes van de parmezaan.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Maak de chimichurrisaus: meng 5 eetl. olijfolie met het knoflook, de sjalot, het pepertje, de peterselie, de oregano en de rodewijnazijn. Kruid met zeezout. Bewaar in de koelkast in een afgesloten potje.
-
Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper, zeezout en de rozemarijn. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen wat olijfolie in een grillpan en rooster de courgette en de aubergine goudbruin. Kruid met zwarte peper en zeezout. Voeg regelmatig wat olijfolie toe. Haal uit de pan.
-
Schik de tapastomaten in een ovenschaal en zet 5 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Kruid met zwarte peper en zeezout.
-
Smelt intussen de boter in de grillpan van de groenten en rooster het vlees 2 à 5 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Verdeel de veldsla over een grote plank of serveerschaal.
-
Schik er de geroosterde groenten en aardappelen op. Leg er de koteletjes tussen en werk af met plakjes parmezaan, zeezout en een draai van de pepermolen. Zet er de chimichurri bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde courgette en aubergine in schijfjes.
-
Bestrooi de aubergine met zeezout en laat 30 min. trekken. Spoel af en duw er zo veel mogelijk vocht uit.
-
Wrijf intussen de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 4 of 6.
-
Snipper het knoflook en de sjalot heel fijn. Verwijder de pitjes uit het halve pepertje en snipper de rest fijn.
-
Knip de tapastomaten in kleinere trosjes.
-
Snipper de blaadjes oregano en peterselie fijn. Trek de blaadjes van de takjes rozemarijn.
-
Snij met een dunschiller fijne plakjes van de parmezaan.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Maak de chimichurrisaus: meng 5 eetl. olijfolie met het knoflook, de sjalot, het pepertje, de peterselie, de oregano en de rodewijnazijn. Kruid met zeezout. Bewaar in de koelkast in een afgesloten potje.
-
Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper, zeezout en de rozemarijn. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen wat olijfolie in een grillpan en rooster de courgette en de aubergine goudbruin. Kruid met zwarte peper en zeezout. Voeg regelmatig wat olijfolie toe. Haal uit de pan.
-
Schik de tapastomaten in een ovenschaal en zet 5 à 8 min. in de voorverwarmde oven. Kruid met zwarte peper en zeezout.
-
Smelt intussen de boter in de grillpan van de groenten en rooster het vlees 2 à 5 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Verdeel de veldsla over een grote plank of serveerschaal.
-
Schik er de geroosterde groenten en aardappelen op. Leg er de koteletjes tussen en werk af met plakjes parmezaan, zeezout en een draai van de pepermolen. Zet er de chimichurri bij.