Lamsmanchette met ovengegaarde quinoa en tomatensalsa
Lamsmanchette met ovengegaarde quinoa en tomatensalsa

Lamsmanchette met ovengegaarde quinoa en tomatensalsa

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 836 kcal
Vet 52.2 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 45.6 g
Suiker 10.2 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 43 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Spoel de quinoa onder koud water.

  4. Snij de artisjokharten in 4 stukken.

  5. Hak de blaadjes van de koriander en de platte peterselie grof.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  8. Snij de tomaten in partjes en ontpit ze. Snij de helft in blokjes van 1/2 cm.

  9. Pers de limoen.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Bereiding:
  12. Doe de quinoa samen met de partjes tomaat en de artisjokharten in een ovenschaal. Overgiet met de groentebouillon en de balsamicoazijn en meng goed. Kruid met zwarte peper en zout. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Meng intussen de tomatenblokjes met de lente-uitjes, de koriander, de platte peterselie, het fijngesnipperde pepertje en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met het limoensap, zwarte peper en zout. Roer goed.

  14. Kruid de lamsmanchettes aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees 2 min. aan elke kant tot het een mooi korstje krijgt. Leg in een ovenschaal en zet nog 8 min. in de oven bij de quinoa met de tomaten.

  15. Haal het vlees uit de oven en wikkel in aluminiumfolie. Laat 5 min. rusten.

  16. Afwerking:
  17. Snij het vlees in afzonderlijke lamskoteletjes. Serveer met de quinoa en lepel er wat tomatensalsa over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Spoel de quinoa onder koud water.

  4. Snij de artisjokharten in 4 stukken.

  5. Hak de blaadjes van de koriander en de platte peterselie grof.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.

  8. Snij de tomaten in partjes en ontpit ze. Snij de helft in blokjes van 1/2 cm.

  9. Pers de limoen.

  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Bereiding:
  12. Doe de quinoa samen met de partjes tomaat en de artisjokharten in een ovenschaal. Overgiet met de groentebouillon en de balsamicoazijn en meng goed. Kruid met zwarte peper en zout. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Meng intussen de tomatenblokjes met de lente-uitjes, de koriander, de platte peterselie, het fijngesnipperde pepertje en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met het limoensap, zwarte peper en zout. Roer goed.

  14. Kruid de lamsmanchettes aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees 2 min. aan elke kant tot het een mooi korstje krijgt. Leg in een ovenschaal en zet nog 8 min. in de oven bij de quinoa met de tomaten.

  15. Haal het vlees uit de oven en wikkel in aluminiumfolie. Laat 5 min. rusten.

  16. Afwerking:
  17. Snij het vlees in afzonderlijke lamskoteletjes. Serveer met de quinoa en lepel er wat tomatensalsa over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 836 kcal
Vet 52.2 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 45.6 g
Suiker 10.2 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 43 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Rosso Conero D.O.C. San Giorgio Umani Ronchi Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal