- Bewaar

- Bewaar
Lamsrumpsteak met groentelasagne en tomatencoulis
Onze drankensuggesties
Wijn Castell'in Villa D.O.C.G. Chianti Classico Italië Wijn Deze wijn is gemaakt van 100 % sangiovesedruiven. Na de dikke, intens donkerrode kleur volgt een zachte neus met aroma's van rijp rood fruit, gekonfijte toetsen (typisch voor een sangiovese), wilde kruiden en muntchocolade. In de mond krijgt u echt een complexe, mooi evenwichtige wijn. Het fruit, de aciditeit, de houttoetsen en de heel rijpe tannines zijn perfect in balans. Wijn Château des Ramières A.C. Gigondas Wijn Karaktervolle gigondas van vooral grenache (80 %), aangevuld met syrah, mourvèdre en cinsault. Die bezorgen de wijn een mooie paarsrode kleur en een gecorseerde, krachtige en toch soepele smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(kan enkele uren vooraf)
-
Bereid eerst de groentelasagne. Strijk de bodem van een brede ovenschotel in met enkele lepels gezeefde tomaten. Leg er 4 plakjes lasagne in, een beetje uit elkaar.
-
Bedek met een laagje diepgevroren spinazie, gemalen kaas, peper en zout. Begin daarna opnieuw met een laag lasagne, spinazie, kaas en lasagne. Let wel dat de 4 pakjes van elkaar blijven.
-
Giet er dan de rest van de gezeefde tomaten over, kruid met peper en zout en dek af.
-
Bereiding:
-
Schuif de groentelasagne in de voorverwarmde oven (200 °C) en laat afgedekt gedurende 30 min. gaar worden.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de lamsrumpsteaks gedurende 2 min. aan elke kant. Laat op een zachter vuur 4 à 8 min. verder bakken.
-
Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak de braadresten los met 1 dl kippenbouillon.
-
Schep de 4 groentelasagnes voorzichtig uit de schotel. Giet de tomaten (uit de lasagneschotel) door een zeef in de braadpan, roer om en laat even inkoken.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en dien op met brede repen lasagne. Lepel er de saus rond.
Onze drankensuggesties
Wijn Castell'in Villa D.O.C.G. Chianti Classico Italië Wijn Deze wijn is gemaakt van 100 % sangiovesedruiven. Na de dikke, intens donkerrode kleur volgt een zachte neus met aroma's van rijp rood fruit, gekonfijte toetsen (typisch voor een sangiovese), wilde kruiden en muntchocolade. In de mond krijgt u echt een complexe, mooi evenwichtige wijn. Het fruit, de aciditeit, de houttoetsen en de heel rijpe tannines zijn perfect in balans. Wijn Château des Ramières A.C. Gigondas Wijn Karaktervolle gigondas van vooral grenache (80 %), aangevuld met syrah, mourvèdre en cinsault. Die bezorgen de wijn een mooie paarsrode kleur en een gecorseerde, krachtige en toch soepele smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(kan enkele uren vooraf)
-
Bereid eerst de groentelasagne. Strijk de bodem van een brede ovenschotel in met enkele lepels gezeefde tomaten. Leg er 4 plakjes lasagne in, een beetje uit elkaar.
-
Bedek met een laagje diepgevroren spinazie, gemalen kaas, peper en zout. Begin daarna opnieuw met een laag lasagne, spinazie, kaas en lasagne. Let wel dat de 4 pakjes van elkaar blijven.
-
Giet er dan de rest van de gezeefde tomaten over, kruid met peper en zout en dek af.
-
Bereiding:
-
Schuif de groentelasagne in de voorverwarmde oven (200 °C) en laat afgedekt gedurende 30 min. gaar worden.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de lamsrumpsteaks gedurende 2 min. aan elke kant. Laat op een zachter vuur 4 à 8 min. verder bakken.
-
Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Maak de braadresten los met 1 dl kippenbouillon.
-
Schep de 4 groentelasagnes voorzichtig uit de schotel. Giet de tomaten (uit de lasagneschotel) door een zeef in de braadpan, roer om en laat even inkoken.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en dien op met brede repen lasagne. Lepel er de saus rond.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Castell'in Villa D.O.C.G. Chianti Classico Italië Wijn Deze wijn is gemaakt van 100 % sangiovesedruiven. Na de dikke, intens donkerrode kleur volgt een zachte neus met aroma's van rijp rood fruit, gekonfijte toetsen (typisch voor een sangiovese), wilde kruiden en muntchocolade. In de mond krijgt u echt een complexe, mooi evenwichtige wijn. Het fruit, de aciditeit, de houttoetsen en de heel rijpe tannines zijn perfect in balans. Wijn Château des Ramières A.C. Gigondas Wijn Karaktervolle gigondas van vooral grenache (80 %), aangevuld met syrah, mourvèdre en cinsault. Die bezorgen de wijn een mooie paarsrode kleur en een gecorseerde, krachtige en toch soepele smaak.