- Bewaar

- Bewaar
Lasagna Primavera met zalm
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Bourgogne Aligoté A.O.P.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
50 min. + 35 min. in de oven
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen. Los de bouillonblokjes op in heet water. Leg de zalmfilets in een kookpot en overgiet met de bouillon en het citroensap. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat nog 6 min. garen. Haal de vis met een schuimspaan uit de kookpot en laat lichtjes afkoelen. Verdeel de zalm in grote stukken en zeef de bouillon.
-
Schil de asperges vanaf het midden en breek het harde uiteinde af. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Kook de asperges, de broccoli en de diepgevroren erwten 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Snij de asperges in stukken van ± 4 cm en hou de aspergepunten apart.
-
Snij de courgette in de lengte in fijne plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout, en zet 5 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de boter in een steelpannetje en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend de koude melk en de gezeefde bouillon bij. Laat pruttelen tot je een gebonden saus krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Snipper de blaadjes van het basilicum fijn en hou er een tiental opzij voor de afwerking. Rasp de parmezaan. Meng het fijngesnipperde basilicum, de helft van de parmezaan, de citroenzeste en de room onder de saus.
-
Meng de saus met de zalm, de broccoli, de erwten en de asperges (niet de punten).
-
Vet een ovenschaal in met de rest van de boter en leg er 4 lasagnevellen in. Verdeel er 1/3 van de saus over en leg daarop de helft van de courgetteplakken. Herhaal en eindig met 4 lasagnevellen en een laagje saus.
-
Duw de aspergepunten voorzichtig in de saus en bestrooi met de rest van de parmezaan. Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak 25 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna het folie en laat nog 10 min. bakken.
-
Laat de lasagne 10 min. rusten en werk af met de blaadjes basilicum.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Bourgogne Aligoté A.O.P.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
50 min. + 35 min. in de oven
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen. Los de bouillonblokjes op in heet water. Leg de zalmfilets in een kookpot en overgiet met de bouillon en het citroensap. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat nog 6 min. garen. Haal de vis met een schuimspaan uit de kookpot en laat lichtjes afkoelen. Verdeel de zalm in grote stukken en zeef de bouillon.
-
Schil de asperges vanaf het midden en breek het harde uiteinde af. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Kook de asperges, de broccoli en de diepgevroren erwten 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Snij de asperges in stukken van ± 4 cm en hou de aspergepunten apart.
-
Snij de courgette in de lengte in fijne plakken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout, en zet 5 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de boter in een steelpannetje en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend de koude melk en de gezeefde bouillon bij. Laat pruttelen tot je een gebonden saus krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Snipper de blaadjes van het basilicum fijn en hou er een tiental opzij voor de afwerking. Rasp de parmezaan. Meng het fijngesnipperde basilicum, de helft van de parmezaan, de citroenzeste en de room onder de saus.
-
Meng de saus met de zalm, de broccoli, de erwten en de asperges (niet de punten).
-
Vet een ovenschaal in met de rest van de boter en leg er 4 lasagnevellen in. Verdeel er 1/3 van de saus over en leg daarop de helft van de courgetteplakken. Herhaal en eindig met 4 lasagnevellen en een laagje saus.
-
Duw de aspergepunten voorzichtig in de saus en bestrooi met de rest van de parmezaan. Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak 25 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna het folie en laat nog 10 min. bakken.
-
Laat de lasagne 10 min. rusten en werk af met de blaadjes basilicum.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Bourgogne Aligoté A.O.P.