Lasagnette van haring, rode biet en appel
Lasagnette van haring, rode biet en appel

Lasagnette van haring, rode biet en appel

15 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Vet 21.2 g
Koolhydraat 9.9 g
Eiwit 18 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de haringfilets uitlekken en snij in reepjes.

  3. Snij de rode biet in dunne schijfjes.

  4. Snij het wit van de lente-uitjes in ringen, het groen in schuine stukjes.

  5. Schil de appel, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Bereiding:
  7. Meng de yoghurt met de mayonaise en het wit van de lente-uitjes. Kruid naar smaak met peper en zout.

  8. Voeg de appelblokjes en de reepjes haring toe en meng goed.

  9. Afwerking:
  10. Leg op elk bord enkele schijfjes rode biet. Verdeel er de haringsalade over en bedek opnieuw met schijfjes rode biet. Versier met het groen van de lente-uitjes. Dien op met ciabatta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de haringfilets uitlekken en snij in reepjes.

  3. Snij de rode biet in dunne schijfjes.

  4. Snij het wit van de lente-uitjes in ringen, het groen in schuine stukjes.

  5. Schil de appel, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.

  6. Bereiding:
  7. Meng de yoghurt met de mayonaise en het wit van de lente-uitjes. Kruid naar smaak met peper en zout.

  8. Voeg de appelblokjes en de reepjes haring toe en meng goed.

  9. Afwerking:
  10. Leg op elk bord enkele schijfjes rode biet. Verdeel er de haringsalade over en bedek opnieuw met schijfjes rode biet. Versier met het groen van de lente-uitjes. Dien op met ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 301 kcal
Vet 21.2 g
Koolhydraat 9.9 g
Eiwit 18 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Blygedacht Sauvignon Blanc Zuid-Afrika Wijn Een aangename, zachte droge witte wijn uit Zuid-Afrika. Hij heeft een frisse en florale neus die typisch is voor de sauvignondruif. De smaak is fijn en aromatisch. Wijn Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune A.C. Albert Bichot Wijn Uitgesproken kersenrood van kleur, met een neus van rode vruchten, kersen en kersenpitten, typisch voor de pinot noir. De mond is eerst fruitig en wordt dan lichtkruidig. Een jonge en krachtige bourgogne.

Bekijk het recept digitaal