- Bewaar

- Bewaar
Lauwe zoete koffietaart met vanille-ijs
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Snij het overtollige bakpapier rond de taartvorm af met een schaar.
-
Klop de eieren los in een kom en meng met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de room en de koffie toe en klop los tot het mengsel goed schuimt.
-
Bestrooi de bodem van het kruimeldeeg met 2/3 bruine suiker en overgiet met het eiermengsel.
-
Strooi de rest van de bruine suiker over de taart en leg er klontjes boter op.
-
Schuif de taart in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 40 à 45 min.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw en geef bij elk stuk een bolletje vanille-ijs.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm). Druk het deeg goed aan en prik er enkele keren in met een vork. Snij het overtollige bakpapier rond de taartvorm af met een schaar.
-
Klop de eieren los in een kom en meng met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de room en de koffie toe en klop los tot het mengsel goed schuimt.
-
Bestrooi de bodem van het kruimeldeeg met 2/3 bruine suiker en overgiet met het eiermengsel.
-
Strooi de rest van de bruine suiker over de taart en leg er klontjes boter op.
-
Schuif de taart in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 40 à 45 min.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw en geef bij elk stuk een bolletje vanille-ijs.