- Bewaar

- Bewaar
Lauwwarme maaltijdsalade met geroosterde aardappelen en kip
Onze drankensuggesties
Bier LATR TRAP. BLOND 6X33CL La Trappe Blond Blond trappistenbier Wijn VEGANTE CHIANTI SUP.BIO Chianti Superiore D.O.C.G. 'VegantE' Sensi Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of 8.
-
Pluk de blaadjes van de Romeinse slaharten en verdeel ze over een grote serveerschaal.
-
Snij de snoeptomaatjes in 2 en verdeel ze over de sla.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de rode uien in ringen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven op 180 °C.
-
Meng 2 eetl. olijfolie met de kippenkruiden en meng onder de kippenhaasjes.
-
Leg de stukken aardappel op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie, kruid met zout. Meng goed en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de eieren 9 min. in kokend water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 4.
-
Leg de pancetta en de kippenhaasjes op de bakplaat bij de aardappelen. Schep de aardappelen eens om en meng er de helft van de uiringen onder. Zet nog 20 min. in de oven.
-
Meng intussen de mayonaise met de Griekse yoghurt, het citroensap en de helft van het bieslook. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de eieren, de aardappelen, gebakken uiringen, pancetta en kip over de sla. Werk af met de rauwe uiringen en de rest van het bieslook. Besprenkel de salade met de yoghurtdressing.
U kan de avond voordien alles al klaarmaken in de oven en de maaltijdsalade koud serveren de dag zelf. Of warm alle oveningrediënten kort op.
Onze drankensuggesties
Bier LATR TRAP. BLOND 6X33CL La Trappe Blond Blond trappistenbier Wijn VEGANTE CHIANTI SUP.BIO Chianti Superiore D.O.C.G. 'VegantE' Sensi Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of 8.
-
Pluk de blaadjes van de Romeinse slaharten en verdeel ze over een grote serveerschaal.
-
Snij de snoeptomaatjes in 2 en verdeel ze over de sla.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de rode uien in ringen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven op 180 °C.
-
Meng 2 eetl. olijfolie met de kippenkruiden en meng onder de kippenhaasjes.
-
Leg de stukken aardappel op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 eetl. olijfolie, kruid met zout. Meng goed en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de eieren 9 min. in kokend water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 4.
-
Leg de pancetta en de kippenhaasjes op de bakplaat bij de aardappelen. Schep de aardappelen eens om en meng er de helft van de uiringen onder. Zet nog 20 min. in de oven.
-
Meng intussen de mayonaise met de Griekse yoghurt, het citroensap en de helft van het bieslook. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de eieren, de aardappelen, gebakken uiringen, pancetta en kip over de sla. Werk af met de rauwe uiringen en de rest van het bieslook. Besprenkel de salade met de yoghurtdressing.
U kan de avond voordien alles al klaarmaken in de oven en de maaltijdsalade koud serveren de dag zelf. Of warm alle oveningrediënten kort op.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LATR TRAP. BLOND 6X33CL La Trappe Blond Blond trappistenbier Wijn VEGANTE CHIANTI SUP.BIO Chianti Superiore D.O.C.G. 'VegantE' Sensi Toscana - Italië