Lepeltje van courgettesalsa en gerookte zalm
Lepeltje van courgettesalsa en gerookte zalm

Lepeltje van courgettesalsa en gerookte zalm

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 30 kcal
Vet 2.3 g
Koolhydraat 0.3 g
Eiwit 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de halve courgette middendoor en verwijder de pitten. Snij in blokjes van 1/2 cm.

  3. Snipper de rode ui heel fijn.

  4. Snij de gerookte zalm in dunne reepjes.

  5. Snipper de dille fijn (bewaar enkele takjes voor het garnituur).

  6. Bereiding:
  7. Kook de courgetteblokjes 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep droog.

  8. Meng de fijngesnipperde rode ui onder de courgetteblokjes en besprenkel met de olijfolie en het limoensap. Kruid met peper en zout. Roer er de fijngesnipperde dille onder.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de courgettesalsa over kleurrijke lepeltjes en schik er 1 à 2 reepjes gerookte zalm op.

  11. Werk af met een takje dille.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de halve courgette middendoor en verwijder de pitten. Snij in blokjes van 1/2 cm.

  3. Snipper de rode ui heel fijn.

  4. Snij de gerookte zalm in dunne reepjes.

  5. Snipper de dille fijn (bewaar enkele takjes voor het garnituur).

  6. Bereiding:
  7. Kook de courgetteblokjes 1 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep droog.

  8. Meng de fijngesnipperde rode ui onder de courgetteblokjes en besprenkel met de olijfolie en het limoensap. Kruid met peper en zout. Roer er de fijngesnipperde dille onder.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de courgettesalsa over kleurrijke lepeltjes en schik er 1 à 2 reepjes gerookte zalm op.

  11. Werk af met een takje dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 30 kcal
Vet 2.3 g
Koolhydraat 0.3 g
Eiwit 1.9 g

Bekijk het recept digitaal