- Bewaar
- Bewaar
Loempia's met vis en chilisaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog. Snij daarna in kleine blokjes.
-
Klop de eieren los en kruid met peper.
-
Pers de teentjes knoflook.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijstvermicelli (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit intussen 1/2 eetl. olijfolie in een pan en bak de losgeklopte eieren tot een omelet. Snij in reepjes en doe in een mengkom.
-
Verhit 1/2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de vis en het knoflook 3 min. Kruid met peper. Voeg toe aan de mengkom.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sojascheuten en de preiringen. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg 1 dl water toe. Laat stoven tot de groenten gaar zijn en giet af.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de groenten, de koriander en de rijstvermicelli in de mengkom met de vis en de omelet. Roer alles door elkaar.
-
Leg de vellen filodeeg op een proper werkblad. Doe een beetje vulling in het midden van een vel en bestrijk de hoeken met wat water. Vouw 3 hoeken naar binnen. Rol dan de loempia op in de richting van de 4de hoek. Maak de hoek een beetje vochtig en plak hem vast aan de loempia.
-
Leg de loempia's op een bakplaat met bakpapier en bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.
-
Afwerking:
-
Serveer de loempia's met chilisaus.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog. Snij daarna in kleine blokjes.
-
Klop de eieren los en kruid met peper.
-
Pers de teentjes knoflook.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijstvermicelli (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit intussen 1/2 eetl. olijfolie in een pan en bak de losgeklopte eieren tot een omelet. Snij in reepjes en doe in een mengkom.
-
Verhit 1/2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de vis en het knoflook 3 min. Kruid met peper. Voeg toe aan de mengkom.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sojascheuten en de preiringen. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg 1 dl water toe. Laat stoven tot de groenten gaar zijn en giet af.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de groenten, de koriander en de rijstvermicelli in de mengkom met de vis en de omelet. Roer alles door elkaar.
-
Leg de vellen filodeeg op een proper werkblad. Doe een beetje vulling in het midden van een vel en bestrijk de hoeken met wat water. Vouw 3 hoeken naar binnen. Rol dan de loempia op in de richting van de 4de hoek. Maak de hoek een beetje vochtig en plak hem vast aan de loempia.
-
Leg de loempia's op een bakplaat met bakpapier en bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.
-
Afwerking:
-
Serveer de loempia's met chilisaus.