Loempia's met vis en chilisaus

Loempia's met vis en chilisaus

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 11.7 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 64.7 g
Suiker 16.2 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 33.2 g
Zout 12.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog. Snij daarna in kleine blokjes.

  4. Klop de eieren los en kruid met peper.

  5. Pers de teentjes knoflook.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijstvermicelli (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Verhit intussen 1/2 eetl. olijfolie in een pan en bak de losgeklopte eieren tot een omelet. Snij in reepjes en doe in een mengkom.

  10. Verhit 1/2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de vis en het knoflook 3 min. Kruid met peper. Voeg toe aan de mengkom.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sojascheuten en de preiringen. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg 1 dl water toe. Laat stoven tot de groenten gaar zijn en giet af.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Doe de groenten, de koriander en de rijstvermicelli in de mengkom met de vis en de omelet. Roer alles door elkaar.

  14. Leg de vellen filodeeg op een proper werkblad. Doe een beetje vulling in het midden van een vel en bestrijk de hoeken met wat water. Vouw 3 hoeken naar binnen. Rol dan de loempia op in de richting van de 4de hoek. Maak de hoek een beetje vochtig en plak hem vast aan de loempia.

  15. Leg de loempia's op een bakplaat met bakpapier en bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de loempia's met chilisaus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis volledig ontdooien en dep goed droog. Snij daarna in kleine blokjes.

  4. Klop de eieren los en kruid met peper.

  5. Pers de teentjes knoflook.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijstvermicelli (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Verhit intussen 1/2 eetl. olijfolie in een pan en bak de losgeklopte eieren tot een omelet. Snij in reepjes en doe in een mengkom.

  10. Verhit 1/2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de vis en het knoflook 3 min. Kruid met peper. Voeg toe aan de mengkom.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sojascheuten en de preiringen. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg 1 dl water toe. Laat stoven tot de groenten gaar zijn en giet af.

  12. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  13. Doe de groenten, de koriander en de rijstvermicelli in de mengkom met de vis en de omelet. Roer alles door elkaar.

  14. Leg de vellen filodeeg op een proper werkblad. Doe een beetje vulling in het midden van een vel en bestrijk de hoeken met wat water. Vouw 3 hoeken naar binnen. Rol dan de loempia op in de richting van de 4de hoek. Maak de hoek een beetje vochtig en plak hem vast aan de loempia.

  15. Leg de loempia's op een bakplaat met bakpapier en bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de loempia's met chilisaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 11.7 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 64.7 g
Suiker 16.2 g
Vezel 5.6 g
Eiwit 33.2 g
Zout 12.1 g

Bekijk het recept digitaal