- Bewaar

- Bewaar
Maancake met fruit
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (15 min.)
-
Snij 200 g boter in kleine stukjes.
-
Spoel de schil van de onbehandelde sinaasappel (bio) en wrijf hem goed droog met keukenpapier. Rasp de schil. Zorg ervoor dat je alleen de oranje schil mee raspt en niet het wit, want dat smaakt bitter. Snij de sinaasappel in 2 en pers beide helften.
-
Laat mama of papa de appelen schillen en het klokhuis verwijderen. Rasp de appelen fijn. Helemaal op het einde, als je nog maar een klein stukje appel hebt, geef je de rasp maar aan je hulpkok.
-
Bereiding:
-
Breek de eieren in een hoge mengkom. Voeg de rietsuiker toe en klop alles tot een luchtig beslag met de kloppers van een mixer. Dat wordt even zweten, want je houdt dit het best 5 min. vol.
-
Doe de stukjes boter bij het beslag. Voeg de zelfrijzende bloem toe en neem er opnieuw de mixer bij. Klop tot je beslag weer helemaal glad is.
-
Doe de geraspte schil en de helft van het sinaasappelsap bij het beslag. Voeg 2 eetlepels maanzaad toe en klop alles goed onder elkaar met de kloppers van de mixer.
-
Doe de geraspte appelen bij het beslag en roer goed met een houten lepel.
-
Je hulpkok mag nu de oven voorverwarmen op 180 °C, terwijl jij alles in de vorm giet.
-
Neem 1 koffielepel boter en wrijf er de randen en de bodem van een langwerpige bakvorm mee in. Giet je cakebeslag nu in de vorm. De restjes die aan de kom blijven kleven, kan je makkelijk met een spatel in de vorm doen.
-
Nu mag de cake ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Daarna mag hij uit de oven en uit de bakvorm. Laat hem volledig afkoelen op een taartrooster.
-
Doe ondertussen de rest van het sinaasappelsap in een kommetje en roer er de bloemsuiker onder. Je moet een glanzend papje hebben dat licht vloeibaar is. Als het nog te dik is, dan kan je er nog een eetlepel water aan toevoegen.
-
Afwerking:
-
Schep het glazuur op een eetlepel en ga al zigzaggend met de lepel over de afgekoelde cake, zodat er lijntjes op de cake komen. Je doet dit het best in één vloeiende beweging. Bestrooi de cake met 1 koffielepel maanzaad.
- Weeg je ingrediënten goed af met de keukenweegschaal, want dat is superbelangrijk als je gebak maakt. - Als je boter uit de koelkast neemt, kan die soms nog heel hard zijn. Het kan dan even duren voor ze helemaal zacht is geklopt, ook voor superhelden. Je haalt de boter beter wat vroeger uit de koelkast. Dan kan ze al wat zachter worden en krijg je geen stijve armen van het kloppen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voorbereiding (15 min.)
-
Snij 200 g boter in kleine stukjes.
-
Spoel de schil van de onbehandelde sinaasappel (bio) en wrijf hem goed droog met keukenpapier. Rasp de schil. Zorg ervoor dat je alleen de oranje schil mee raspt en niet het wit, want dat smaakt bitter. Snij de sinaasappel in 2 en pers beide helften.
-
Laat mama of papa de appelen schillen en het klokhuis verwijderen. Rasp de appelen fijn. Helemaal op het einde, als je nog maar een klein stukje appel hebt, geef je de rasp maar aan je hulpkok.
-
Bereiding:
-
Breek de eieren in een hoge mengkom. Voeg de rietsuiker toe en klop alles tot een luchtig beslag met de kloppers van een mixer. Dat wordt even zweten, want je houdt dit het best 5 min. vol.
-
Doe de stukjes boter bij het beslag. Voeg de zelfrijzende bloem toe en neem er opnieuw de mixer bij. Klop tot je beslag weer helemaal glad is.
-
Doe de geraspte schil en de helft van het sinaasappelsap bij het beslag. Voeg 2 eetlepels maanzaad toe en klop alles goed onder elkaar met de kloppers van de mixer.
-
Doe de geraspte appelen bij het beslag en roer goed met een houten lepel.
-
Je hulpkok mag nu de oven voorverwarmen op 180 °C, terwijl jij alles in de vorm giet.
-
Neem 1 koffielepel boter en wrijf er de randen en de bodem van een langwerpige bakvorm mee in. Giet je cakebeslag nu in de vorm. De restjes die aan de kom blijven kleven, kan je makkelijk met een spatel in de vorm doen.
-
Nu mag de cake ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Daarna mag hij uit de oven en uit de bakvorm. Laat hem volledig afkoelen op een taartrooster.
-
Doe ondertussen de rest van het sinaasappelsap in een kommetje en roer er de bloemsuiker onder. Je moet een glanzend papje hebben dat licht vloeibaar is. Als het nog te dik is, dan kan je er nog een eetlepel water aan toevoegen.
-
Afwerking:
-
Schep het glazuur op een eetlepel en ga al zigzaggend met de lepel over de afgekoelde cake, zodat er lijntjes op de cake komen. Je doet dit het best in één vloeiende beweging. Bestrooi de cake met 1 koffielepel maanzaad.
- Weeg je ingrediënten goed af met de keukenweegschaal, want dat is superbelangrijk als je gebak maakt. - Als je boter uit de koelkast neemt, kan die soms nog heel hard zijn. Het kan dan even duren voor ze helemaal zacht is geklopt, ook voor superhelden. Je haalt de boter beter wat vroeger uit de koelkast. Dan kan ze al wat zachter worden en krijg je geen stijve armen van het kloppen.