Marmietje met zeewolf en saffraan
Marmietje met zeewolf en saffraan

Marmietje met zeewolf en saffraan

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 254 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 4.2 g
Eiwit 27.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng de visfond aan de kook in een brede kookpan. Leg de stukken vis in de visfond, dek af en laat gedurende ± 5 min. gaar worden. Hou 2 dl kookvocht apart.

  3. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de diepgevroren juliennegroenten in. Schep om, kruid met peper, zout en het kruidentuiltje en laat gedurende ± 4 min. zachtjes stoven. Roer er dan de tomatenblokjes onder.

  4. Voeg de zure room toe, 2 dl viskookvocht en 1/2 buisje saffraandraadjes. Laat even goed door-koken tot een lichtgebonden saus.

  5. Afwerking:
  6. Schep op elk bord een portie groenten en leg er een stuk zeewolf bovenop. Versier met wat saffraandraadjes en geef er minibroodjes (diepvries) bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng de visfond aan de kook in een brede kookpan. Leg de stukken vis in de visfond, dek af en laat gedurende ± 5 min. gaar worden. Hou 2 dl kookvocht apart.

  3. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en doe er de diepgevroren juliennegroenten in. Schep om, kruid met peper, zout en het kruidentuiltje en laat gedurende ± 4 min. zachtjes stoven. Roer er dan de tomatenblokjes onder.

  4. Voeg de zure room toe, 2 dl viskookvocht en 1/2 buisje saffraandraadjes. Laat even goed door-koken tot een lichtgebonden saus.

  5. Afwerking:
  6. Schep op elk bord een portie groenten en leg er een stuk zeewolf bovenop. Versier met wat saffraandraadjes en geef er minibroodjes (diepvries) bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 254 kcal
Vet 13.3 g
Koolhydraat 4.2 g
Eiwit 27.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Michel Torino Torrontés Cafayate - Argentinië Bijzonder aromatische wijn met aroma's van groene appel, citrus, rozen en een aangename toets van de muskaatdruif. Fijne en frisse smaak boordevol exotische toetsen. Wijn Duc de Lerme Sauvignon Blanc Vin de Pays d'Oc Aangename, heel droge en nerveuze witte wijn uit Zuid-Frankrijk. Prettige fruitneus van groene appel, citrusvruchten en een zweempje munt. Door zijn bijzonder frisse smaak is deze sauvignonwijn ook een heerlijk aperitief.

Bekijk het recept digitaal