Marsepeinkoekjes met pijnboompitten
Marsepeinkoekjes met pijnboompitten

Marsepeinkoekjes met pijnboompitten

35 min.
Tussendoortje
30 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 83 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 7.8 g
Eiwit 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Mix de helft van de pijnboompitten samen met de bloemsuiker, de vanillesuiker en de marsepein tot een korrelige massa.

  4. Kluts het ei en meng met een lepel onder het marsepeinmengsel.

  5. Roer er de bloem en het bakpoeder goed onder.

  6. Vorm met uw handen bolletjes (Ø 2 cm) van het deeg (dat gaat makkelijk als u uw handen lichtjes bevochtigt). Rol de bolletjes door de rest van de pijnboompitten.

  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de bolletjes over. Druk lichtjes aan.

  8. Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg de koekjes daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.

Tip

- Rol de koekjes door 100 g gehakte hazelnoten in plaats van pijnboompitten. Ook zonder het notenlaagje zijn deze koekjes erg lekker. - Geen enkele oven bakt volledig gelijkmatig. Dat valt vooral op als u koekjes bakt, want die hebben een korte baktijd. Als u graag mooie, egaal gebakken koekjes wil, dan draait u na de helft van de baktijd de bakplaat om. Zo komen de koekjes die achter in de oven stonden vooraan terecht, en omgekeerd.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Mix de helft van de pijnboompitten samen met de bloemsuiker, de vanillesuiker en de marsepein tot een korrelige massa.

  4. Kluts het ei en meng met een lepel onder het marsepeinmengsel.

  5. Roer er de bloem en het bakpoeder goed onder.

  6. Vorm met uw handen bolletjes (Ø 2 cm) van het deeg (dat gaat makkelijk als u uw handen lichtjes bevochtigt). Rol de bolletjes door de rest van de pijnboompitten.

  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de bolletjes over. Druk lichtjes aan.

  8. Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg de koekjes daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.

Tip

- Rol de koekjes door 100 g gehakte hazelnoten in plaats van pijnboompitten. Ook zonder het notenlaagje zijn deze koekjes erg lekker. - Geen enkele oven bakt volledig gelijkmatig. Dat valt vooral op als u koekjes bakt, want die hebben een korte baktijd. Als u graag mooie, egaal gebakken koekjes wil, dan draait u na de helft van de baktijd de bakplaat om. Zo komen de koekjes die achter in de oven stonden vooraan terecht, en omgekeerd.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 83 kcal
Vet 5.1 g
Koolhydraat 7.8 g
Eiwit 1.5 g

Bekijk het recept digitaal