- Bewaar

- Bewaar
Marsepeinkoekjes met pijnboompitten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Mix de helft van de pijnboompitten samen met de bloemsuiker, de vanillesuiker en de marsepein tot een korrelige massa.
-
Kluts het ei en meng met een lepel onder het marsepeinmengsel.
-
Roer er de bloem en het bakpoeder goed onder.
-
Vorm met uw handen bolletjes (Ø 2 cm) van het deeg (dat gaat makkelijk als u uw handen lichtjes bevochtigt). Rol de bolletjes door de rest van de pijnboompitten.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de bolletjes over. Druk lichtjes aan.
-
Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg de koekjes daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.
- Rol de koekjes door 100 g gehakte hazelnoten in plaats van pijnboompitten. Ook zonder het notenlaagje zijn deze koekjes erg lekker. - Geen enkele oven bakt volledig gelijkmatig. Dat valt vooral op als u koekjes bakt, want die hebben een korte baktijd. Als u graag mooie, egaal gebakken koekjes wil, dan draait u na de helft van de baktijd de bakplaat om. Zo komen de koekjes die achter in de oven stonden vooraan terecht, en omgekeerd.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Mix de helft van de pijnboompitten samen met de bloemsuiker, de vanillesuiker en de marsepein tot een korrelige massa.
-
Kluts het ei en meng met een lepel onder het marsepeinmengsel.
-
Roer er de bloem en het bakpoeder goed onder.
-
Vorm met uw handen bolletjes (Ø 2 cm) van het deeg (dat gaat makkelijk als u uw handen lichtjes bevochtigt). Rol de bolletjes door de rest van de pijnboompitten.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de bolletjes over. Druk lichtjes aan.
-
Bak de koekjes 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg de koekjes daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen.
- Rol de koekjes door 100 g gehakte hazelnoten in plaats van pijnboompitten. Ook zonder het notenlaagje zijn deze koekjes erg lekker. - Geen enkele oven bakt volledig gelijkmatig. Dat valt vooral op als u koekjes bakt, want die hebben een korte baktijd. Als u graag mooie, egaal gebakken koekjes wil, dan draait u na de helft van de baktijd de bakplaat om. Zo komen de koekjes die achter in de oven stonden vooraan terecht, en omgekeerd.