- Bewaar

- Bewaar
Mastelletaart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 12 u. in de koelkast)
-
Hak de amandelen fijn.
-
Breek de mastellen (kleine, droge broodjes) in stukken, zonder ze te verkruimelen. Breek ook de amandelkoekjes in stukjes en doe samen met de mastellen, de vanillesuiker, de rozijnen, de fijngehakte amandelen, het amandelpoeder en het aroma in een grote schotel. Meng alles goed door elkaar.
-
Breng de melk samen met de kristalsuiker aan de kook in een kookpot. Giet de hete melk in de schotel met de mastellen en laat afkoelen. Zet minstens 12 u. in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten heel stijf.
-
Klop de eidooiers los en meng ze onder het mengsel met de mastellen. Schep er ook de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder met een houten lepel.
-
Rol het bladerdeeg uit en leg het samen met het bakpapier in een taartvorm (?± 30 cm). Prik enkele keren in het deeg met een vork. Giet het mastellemengsel over het deeg.
-
Bak ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Leg een vel aluminiumfolie over de taart als ze te snel bruin kleurt.
-
Prik met een lang, dun mes in het midden van de taart. Komt het mes er proper uit, dan is de taart goed gebakken.
-
Afwerking:
-
Snij de mastelletaart in punten. Traditioneel wordt er een glas rode bourgognewijn bij gedronken, bijvoorbeeld deze Château de Dracy `Pinot Noir'.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 12 u. in de koelkast)
-
Hak de amandelen fijn.
-
Breek de mastellen (kleine, droge broodjes) in stukken, zonder ze te verkruimelen. Breek ook de amandelkoekjes in stukjes en doe samen met de mastellen, de vanillesuiker, de rozijnen, de fijngehakte amandelen, het amandelpoeder en het aroma in een grote schotel. Meng alles goed door elkaar.
-
Breng de melk samen met de kristalsuiker aan de kook in een kookpot. Giet de hete melk in de schotel met de mastellen en laat afkoelen. Zet minstens 12 u. in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten heel stijf.
-
Klop de eidooiers los en meng ze onder het mengsel met de mastellen. Schep er ook de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder met een houten lepel.
-
Rol het bladerdeeg uit en leg het samen met het bakpapier in een taartvorm (?± 30 cm). Prik enkele keren in het deeg met een vork. Giet het mastellemengsel over het deeg.
-
Bak ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Leg een vel aluminiumfolie over de taart als ze te snel bruin kleurt.
-
Prik met een lang, dun mes in het midden van de taart. Komt het mes er proper uit, dan is de taart goed gebakken.
-
Afwerking:
-
Snij de mastelletaart in punten. Traditioneel wordt er een glas rode bourgognewijn bij gedronken, bijvoorbeeld deze Château de Dracy `Pinot Noir'.