- Bewaar

- Bewaar
Mediterrane stoofpot met kip en merguez
Onze drankensuggesties
Wijn Adobe Carmenére Reserva D.O. Colchagua Valley Chili Krachtige wijn van biologisch geteelde druiven uit de -Central Valley in Chili. Intense rode kleur en aroma's van fruit en paprika. Deze wijn heeft een lange, vlezige smaak die de mond mooi vult. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wijn Terra Vecchia Rosé Syrah - Nielluccio Corsica Een zonnige plezierwijn boordevol klein rood fruit en kruiden. Ronde en karaktervolle smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kip in stukken.
-
Snij de venkel en de courgettes in blokjes van 2 à 3 cm.
-
Snij de ui in halvemaantjes.
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de merguez aan beide zijden goudbruin. Haal uit de kookpot en zet opzij.
-
Kleur de stukken kip in dezelfde kookpot. Voeg de ui, gepelde tomaten, Provençaalse kruiden, geplette korianderbolletjes, kippenbouillonblokjes en 4 dl water toe. Dek af en laat op een zacht vuur sudderen gedurende 35 à 40 min.
-
Doe er de stukjes venkel bij en laat nog 10 min. afgedekt pruttelen.
-
Snij de merguez in 3 en voeg toe, samen met de courgettestukjes. Dek opnieuw af en laat nog 10 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Serveer in diepe borden (zodat u er kookvocht kan bij scheppen) met tarwegriesmeel of natuuraardappelen.
- Dit gerecht is nog lekkerder als u het de dag voordien klaarmaakt. - Maak van dit stoofpotje een eenpansgerecht: voeg 500 g krielaardappeltjes toe op hetzelfde moment als de venkel.
Onze drankensuggesties
Wijn Adobe Carmenére Reserva D.O. Colchagua Valley Chili Krachtige wijn van biologisch geteelde druiven uit de -Central Valley in Chili. Intense rode kleur en aroma's van fruit en paprika. Deze wijn heeft een lange, vlezige smaak die de mond mooi vult. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wijn Terra Vecchia Rosé Syrah - Nielluccio Corsica Een zonnige plezierwijn boordevol klein rood fruit en kruiden. Ronde en karaktervolle smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kip in stukken.
-
Snij de venkel en de courgettes in blokjes van 2 à 3 cm.
-
Snij de ui in halvemaantjes.
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de merguez aan beide zijden goudbruin. Haal uit de kookpot en zet opzij.
-
Kleur de stukken kip in dezelfde kookpot. Voeg de ui, gepelde tomaten, Provençaalse kruiden, geplette korianderbolletjes, kippenbouillonblokjes en 4 dl water toe. Dek af en laat op een zacht vuur sudderen gedurende 35 à 40 min.
-
Doe er de stukjes venkel bij en laat nog 10 min. afgedekt pruttelen.
-
Snij de merguez in 3 en voeg toe, samen met de courgettestukjes. Dek opnieuw af en laat nog 10 min. sudderen.
-
Afwerking:
-
Serveer in diepe borden (zodat u er kookvocht kan bij scheppen) met tarwegriesmeel of natuuraardappelen.
- Dit gerecht is nog lekkerder als u het de dag voordien klaarmaakt. - Maak van dit stoofpotje een eenpansgerecht: voeg 500 g krielaardappeltjes toe op hetzelfde moment als de venkel.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Adobe Carmenére Reserva D.O. Colchagua Valley Chili Krachtige wijn van biologisch geteelde druiven uit de -Central Valley in Chili. Intense rode kleur en aroma's van fruit en paprika. Deze wijn heeft een lange, vlezige smaak die de mond mooi vult. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wijn Terra Vecchia Rosé Syrah - Nielluccio Corsica Een zonnige plezierwijn boordevol klein rood fruit en kruiden. Ronde en karaktervolle smaak.