Mediterrane stoofpot met kip en merguez
Mediterrane stoofpot met kip en merguez

Mediterrane stoofpot met kip en merguez

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 434 kcal
Vet 23.1 g
Koolhydraat 8.6 g
Eiwit 48.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kip in stukken.

  3. Snij de venkel en de courgettes in blokjes van 2 à 3 cm.

  4. Snij de ui in halvemaantjes.

  5. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de merguez aan beide zijden goudbruin. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  8. Kleur de stukken kip in dezelfde kookpot. Voeg de ui, gepelde tomaten, Provençaalse kruiden, geplette korianderbolletjes, kippenbouillonblokjes en 4 dl water toe. Dek af en laat op een zacht vuur sudderen gedurende 35 à 40 min.

  9. Doe er de stukjes venkel bij en laat nog 10 min. afgedekt pruttelen.

  10. Snij de merguez in 3 en voeg toe, samen met de courgettestukjes. Dek opnieuw af en laat nog 10 min. sudderen.

  11. Afwerking:
  12. Serveer in diepe borden (zodat u er kookvocht kan bij scheppen) met tarwegriesmeel of natuuraardappelen.

Tip

- Dit gerecht is nog lekkerder als u het de dag voordien klaarmaakt. - Maak van dit stoofpotje een eenpansgerecht: voeg 500 g krielaardappeltjes toe op hetzelfde moment als de venkel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de kip in stukken.

  3. Snij de venkel en de courgettes in blokjes van 2 à 3 cm.

  4. Snij de ui in halvemaantjes.

  5. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de merguez aan beide zijden goudbruin. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  8. Kleur de stukken kip in dezelfde kookpot. Voeg de ui, gepelde tomaten, Provençaalse kruiden, geplette korianderbolletjes, kippenbouillonblokjes en 4 dl water toe. Dek af en laat op een zacht vuur sudderen gedurende 35 à 40 min.

  9. Doe er de stukjes venkel bij en laat nog 10 min. afgedekt pruttelen.

  10. Snij de merguez in 3 en voeg toe, samen met de courgettestukjes. Dek opnieuw af en laat nog 10 min. sudderen.

  11. Afwerking:
  12. Serveer in diepe borden (zodat u er kookvocht kan bij scheppen) met tarwegriesmeel of natuuraardappelen.

Tip

- Dit gerecht is nog lekkerder als u het de dag voordien klaarmaakt. - Maak van dit stoofpotje een eenpansgerecht: voeg 500 g krielaardappeltjes toe op hetzelfde moment als de venkel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 434 kcal
Vet 23.1 g
Koolhydraat 8.6 g
Eiwit 48.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Adobe Carmenére Reserva D.O. Colchagua Valley Chili Krachtige wijn van biologisch geteelde druiven uit de -Central Valley in Chili. Intense rode kleur en aroma's van fruit en paprika. Deze wijn heeft een lange, vlezige smaak die de mond mooi vult. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wijn Terra Vecchia Rosé Syrah - Nielluccio Corsica Een zonnige plezierwijn boordevol klein rood fruit en kruiden. Ronde en karaktervolle smaak.

Bekijk het recept digitaal