Meloensoepje met rode vruchten en ijs
Meloensoepje met rode vruchten en ijs

Meloensoepje met rode vruchten en ijs

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 148 kcal
Vet 2.7 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 26 g
Suiker 25 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 2.9 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de meloen in 4 en verwijder de schil en de pitten. Snij in kleinere stukken en bestrooi met de bloemsuiker. Mix tot een gladde massa.

  3. Voeg het appelsap toe en laat 30 min. afkoelen in de koelkast.

  4. Verwijder intussen de steeltjes van de aardbeien.

  5. Afwerking:
  6. Verdeel het meloensoepje over diepe borden en schik een bolletje ijs in het midden. Verdeel er het rode fruit rond en werk af met de blaadjes munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de meloen in 4 en verwijder de schil en de pitten. Snij in kleinere stukken en bestrooi met de bloemsuiker. Mix tot een gladde massa.

  3. Voeg het appelsap toe en laat 30 min. afkoelen in de koelkast.

  4. Verwijder intussen de steeltjes van de aardbeien.

  5. Afwerking:
  6. Verdeel het meloensoepje over diepe borden en schik een bolletje ijs in het midden. Verdeel er het rode fruit rond en werk af met de blaadjes munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 148 kcal
Vet 2.7 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 26 g
Suiker 25 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 2.9 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal