Mexicaanse salsapannenkoeken
Mexicaanse salsapannenkoeken

Mexicaanse salsapannenkoeken

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 685 kcal
Vet 34.3 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 54 g
Suiker 4 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 39 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Trek de blaadjes van 1/2 kropsla los. Spoel ze onder koud water en zwier ze droog.

  2. Maak de tomatensalsa: snij de kerstomaten in 2 en knijp er voorzichtig de pitjes uit. De pitjes heb je niet meer nodig. Snij de kerstomaten in kleine blokjes en doe ze in een kom.

  3. Knip de lente-uitjes in dunne ringetjes en doe ze bij de tomaten.

  4. Pluk de blaadjes van het plantje platte peterselie. Doe ze in een koffiekop of een glas en knip in kleine stukjes. Doe ze bij de tomaten.

  5. Doe 2 el olijfolie bij de tomaten en kruid met zwarte peper en zout. Meng alles goed onder elkaar met een houten lepel. Zo krijg je een tomatensalsa.

  6. Maak nu de guacamole: snij de limoen in 2 en pers de helften tot je 1 el sap hebt.

  7. Snij de avocado's in 2 en haal er de pitten uit. Ook de pel mag eraf. Als het niet meteen lukt, vraag het dan aan je hulpkok. Snij het vruchtvlees in stukjes en doe ze in een kom. Meng er meteen het limoensap onder.

  8. Pluk de blaadjes van 1/2 plantje koriander. Doe ze in een koffiekop of een glas en knip in kleine stukjes. Doe ze bij de avocado. Plet de avocado's met een vork. Kruid de saus met zwarte peper en zout. Zo krijg je guacamole.

  9. Jij mag nu even rustig iets anders doen, want deze stap is voor je hulpkok. Neem eerst het ovenrooster uit de oven. Verwarm dan de oven voor op 180 °C. Laat de wraps hangen op de stangen van het ovenrooster (een beetje zoals je de was zou ophangen). Zet het ovenrooster 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven tot de wraps krokant zijn en de vorm van een schelp hebben. Haal de taco's voorzichtig van het rooster en laat ze een beetje afkoelen.

  10. Je hulpkok mag ook het vlees bakken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de minuutsteak aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij het vlees in dunne reepjes en doe ze in een bord.

  11. Nu kan je de taco's vullen. Leg er wat blaadjes kropsla in en lepel er wat tomatensalsa op. Verdeel de reepjes steak over de taco's en werk af met een beetje avocadosalsa.

Tip

- Als je avocado niet meteen opeet, dan kan die jammer genoeg helemaal bruin kleuren. Erg lekker ziet hij er dan niet meer uit. Er is een trucje om avocado wel groen te houden. Besprenkel hem met citroen- of limoensap en hij zal minder snel verkleuren. - Als je graag eens iets anders probeert, vul je taco dan eens met stukjes gebakken zalmfilet of kipfilet, of met verkruimelde feta of geraspte cheddar. Daar passen deze twee sausjes ook bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Trek de blaadjes van 1/2 kropsla los. Spoel ze onder koud water en zwier ze droog.

  2. Maak de tomatensalsa: snij de kerstomaten in 2 en knijp er voorzichtig de pitjes uit. De pitjes heb je niet meer nodig. Snij de kerstomaten in kleine blokjes en doe ze in een kom.

  3. Knip de lente-uitjes in dunne ringetjes en doe ze bij de tomaten.

  4. Pluk de blaadjes van het plantje platte peterselie. Doe ze in een koffiekop of een glas en knip in kleine stukjes. Doe ze bij de tomaten.

  5. Doe 2 el olijfolie bij de tomaten en kruid met zwarte peper en zout. Meng alles goed onder elkaar met een houten lepel. Zo krijg je een tomatensalsa.

  6. Maak nu de guacamole: snij de limoen in 2 en pers de helften tot je 1 el sap hebt.

  7. Snij de avocado's in 2 en haal er de pitten uit. Ook de pel mag eraf. Als het niet meteen lukt, vraag het dan aan je hulpkok. Snij het vruchtvlees in stukjes en doe ze in een kom. Meng er meteen het limoensap onder.

  8. Pluk de blaadjes van 1/2 plantje koriander. Doe ze in een koffiekop of een glas en knip in kleine stukjes. Doe ze bij de avocado. Plet de avocado's met een vork. Kruid de saus met zwarte peper en zout. Zo krijg je guacamole.

  9. Jij mag nu even rustig iets anders doen, want deze stap is voor je hulpkok. Neem eerst het ovenrooster uit de oven. Verwarm dan de oven voor op 180 °C. Laat de wraps hangen op de stangen van het ovenrooster (een beetje zoals je de was zou ophangen). Zet het ovenrooster 6 à 8 min. in de voorverwarmde oven tot de wraps krokant zijn en de vorm van een schelp hebben. Haal de taco's voorzichtig van het rooster en laat ze een beetje afkoelen.

  10. Je hulpkok mag ook het vlees bakken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de minuutsteak aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij het vlees in dunne reepjes en doe ze in een bord.

  11. Nu kan je de taco's vullen. Leg er wat blaadjes kropsla in en lepel er wat tomatensalsa op. Verdeel de reepjes steak over de taco's en werk af met een beetje avocadosalsa.

Tip

- Als je avocado niet meteen opeet, dan kan die jammer genoeg helemaal bruin kleuren. Erg lekker ziet hij er dan niet meer uit. Er is een trucje om avocado wel groen te houden. Besprenkel hem met citroen- of limoensap en hij zal minder snel verkleuren. - Als je graag eens iets anders probeert, vul je taco dan eens met stukjes gebakken zalmfilet of kipfilet, of met verkruimelde feta of geraspte cheddar. Daar passen deze twee sausjes ook bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 685 kcal
Vet 34.3 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 54 g
Suiker 4 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 39 g
Zout 1.1 g

Bekijk het recept digitaal