Minipavlova's met mokka-crème en koffiepeertjes
Minipavlova's met mokka-crème en koffiepeertjes

Minipavlova's met mokka-crème en koffiepeertjes

1 u. 20 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 449 kcal
Vet 24 g
Koolhydraat 53.5 g
Eiwit 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  3. Klop de eiwitten goed stijf en voeg het zout toe. Voeg beetje bij beetje 250 g suiker toe en mix 3 à 4 min. tot een glanzend schuim. Voeg 1 koffiel. maïszetmeel en de wittewijnazijn toe en mix nog eens goed.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er het suikerschuim op in kleine cirkels. Maak in het midden van het schuim telkens een putje. Verlaag de oventemperatuur naar 120 °C en zet de pavlova's 1 u. 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet de oven uit en laat zo afkoelen.

  5. Doe de melk bij 7 cl warme koffie en verwarm op een matig vuur.

  6. Klop de eidooiers samen met 80 g suiker op tot een witte, luchtige massa. Voeg 60 g maïszetmeel toe en klop alles goed door elkaar.

  7. Roer het eiermengsel onder de warme koffie en zet op het vuur. Blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Neem van het vuur en roer er beetje bij beetje de boter in klontjes onder. Laat volledig afkoelen.

  8. Schil de peren en snij in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang. Laat ze 6 à 8 min. garen in 15 cl warme koffie.

  9. Lepel in elke pavlova een beetje mokkacrème. Werk af met de koffiepeertjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  3. Klop de eiwitten goed stijf en voeg het zout toe. Voeg beetje bij beetje 250 g suiker toe en mix 3 à 4 min. tot een glanzend schuim. Voeg 1 koffiel. maïszetmeel en de wittewijnazijn toe en mix nog eens goed.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er het suikerschuim op in kleine cirkels. Maak in het midden van het schuim telkens een putje. Verlaag de oventemperatuur naar 120 °C en zet de pavlova's 1 u. 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet de oven uit en laat zo afkoelen.

  5. Doe de melk bij 7 cl warme koffie en verwarm op een matig vuur.

  6. Klop de eidooiers samen met 80 g suiker op tot een witte, luchtige massa. Voeg 60 g maïszetmeel toe en klop alles goed door elkaar.

  7. Roer het eiermengsel onder de warme koffie en zet op het vuur. Blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Neem van het vuur en roer er beetje bij beetje de boter in klontjes onder. Laat volledig afkoelen.

  8. Schil de peren en snij in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang. Laat ze 6 à 8 min. garen in 15 cl warme koffie.

  9. Lepel in elke pavlova een beetje mokkacrème. Werk af met de koffiepeertjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 449 kcal
Vet 24 g
Koolhydraat 53.5 g
Eiwit 4.8 g

Bekijk het recept digitaal