- Bewaar

- Bewaar
Minuutsteak met gegratineerde wortelpuree
Onze drankensuggesties
Bier Jupiler Pilsbier Wijn Château de Pouzols A.O.P. Minervois
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(35 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Schil de wortelen en snij de helft in schijfjes en de andere helft in fijne staafjes.
-
Snipper de ui en het halve plantje peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen en de wortelschijfjes 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Stamp fijn en voeg 1 dl lichte room toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Kook intussen de diepgevroren erwten en de wortelstaafjes 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de erwten en de wortelstaafjes toe. Kruid met peper en zout en meng er de fijngesnipperde peterselie onder. Neem van het vuur.
-
Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. boter. Verdeel er de helft van de wortelpuree over, schep daarover de helft van de gestoofde groenten en bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Herhaal dit nog eens. Laat enkele min. gratineren onder de ovengrill.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de minuutsteaks aan elke kant naar smaak. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan, giet het vet weg en voeg 1 dl lichte room toe. Schraap de braadresten los en laat even inkoken.ken.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees over de borden en lepel er wat saus over. Schep er de gegratineerde puree bij en werk elk bord af met een takje peterselie.
Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten in de bereidingswijze licht aan te passen kan u het recept hierboven tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (30 min.) 1. Schil 50 g aardappelen en 80 g wortelen en snij in stukken. Kook de stukken aardappel en wortel 20 min. gaar in water. 2. Voeg 10 min. voor het einde van de kooktijd 20 g diepgevroren erwten en 5 min. voor het einde 25 g minuutsteak toe. Giet af. 3. Snipper intussen 1 takje platte peterselie fijn. 4. Mix de aardappelen, de groenten en het vlees fijn en roer er de fijngesnipperde peterselie onder. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Jupiler Pilsbier Wijn Château de Pouzols A.O.P. Minervois
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(35 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Schil de wortelen en snij de helft in schijfjes en de andere helft in fijne staafjes.
-
Snipper de ui en het halve plantje peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen en de wortelschijfjes 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Stamp fijn en voeg 1 dl lichte room toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Kook intussen de diepgevroren erwten en de wortelstaafjes 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de erwten en de wortelstaafjes toe. Kruid met peper en zout en meng er de fijngesnipperde peterselie onder. Neem van het vuur.
-
Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. boter. Verdeel er de helft van de wortelpuree over, schep daarover de helft van de gestoofde groenten en bestrooi met de helft van de geraspte kaas. Herhaal dit nog eens. Laat enkele min. gratineren onder de ovengrill.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de minuutsteaks aan elke kant naar smaak. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan, giet het vet weg en voeg 1 dl lichte room toe. Schraap de braadresten los en laat even inkoken.ken.
-
Afwerking:
-
Verdeel het vlees over de borden en lepel er wat saus over. Schep er de gegratineerde puree bij en werk elk bord af met een takje peterselie.
Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten in de bereidingswijze licht aan te passen kan u het recept hierboven tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (30 min.) 1. Schil 50 g aardappelen en 80 g wortelen en snij in stukken. Kook de stukken aardappel en wortel 20 min. gaar in water. 2. Voeg 10 min. voor het einde van de kooktijd 20 g diepgevroren erwten en 5 min. voor het einde 25 g minuutsteak toe. Giet af. 3. Snipper intussen 1 takje platte peterselie fijn. 4. Mix de aardappelen, de groenten en het vlees fijn en roer er de fijngesnipperde peterselie onder. Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Jupiler Pilsbier Wijn Château de Pouzols A.O.P. Minervois