Nestjes voor jonge speelvogels
Nestjes voor jonge speelvogels

Nestjes voor jonge speelvogels

Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 493 kcal
Vet 27.5 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 34.8 g
Suiker 7.1 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 23.9 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De kwarteleitjes 3 min. koken in water, dat fikst je hulpkok wel.

  3. Ondertussen kan jij de volgende stappen al voorbereiden. Schil de aardappelen en snij ze in stukken.

  4. Laat de gegrilde paprika's uitlekken in een vergiet en snij ze in blokjes. Pluk ook de blaadjes basilicum, doe ze in een glas en knip met een keukenschaar in stukjes.

  5. Zijn de kwarteleitjes ondertussen afgekoeld? Dan mag je ze pellen.

  6. Bereiding:
  7. Doe het gehakt in een mengkom en breek er 1 ei over. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar met je handen.

  8. Verdeel het gehakt in 12 gelijke porties. Stop 1 kwarteleitje in elke portie. Maak een balletje van het gehakt en zorg dat het eitje goed verstopt zit.

  9. Kook de stukken aardappel 20 min. in water met een beetje zout. Giet af. De kleine chef mag de aardappelen fijnstampen met een pureestamper. Roer er de room, 1 ei en 1 eetlepel boter goed onder. Geef wat meer smaak aan de puree met een beetje nootmuskaat, peper en zout.

  10. Terug aan de hulpkok: snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de stukjes paprika toe en stoof 10 min. Overgiet met de passata en laat nog even mee pruttelen. Mix tot een gladde saus en roer er 3/4 van het basilicum onder.

  11. Smelt 1 eetlepel boter in de pan en bak de gehaktballen aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. garen.

  12. Afwerking:
  13. Schep de puree op de borden en maak er een nestje van. Giet een beetje saus in het nestje. Snij de gehaktballen in 2 en leg 2 helften op elk bord. Bestrooi met de rest van het basilicum. Hebben je gasten grote honger? Er is voor elk nog 1 gehaktbal over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De kwarteleitjes 3 min. koken in water, dat fikst je hulpkok wel.

  3. Ondertussen kan jij de volgende stappen al voorbereiden. Schil de aardappelen en snij ze in stukken.

  4. Laat de gegrilde paprika's uitlekken in een vergiet en snij ze in blokjes. Pluk ook de blaadjes basilicum, doe ze in een glas en knip met een keukenschaar in stukjes.

  5. Zijn de kwarteleitjes ondertussen afgekoeld? Dan mag je ze pellen.

  6. Bereiding:
  7. Doe het gehakt in een mengkom en breek er 1 ei over. Kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar met je handen.

  8. Verdeel het gehakt in 12 gelijke porties. Stop 1 kwarteleitje in elke portie. Maak een balletje van het gehakt en zorg dat het eitje goed verstopt zit.

  9. Kook de stukken aardappel 20 min. in water met een beetje zout. Giet af. De kleine chef mag de aardappelen fijnstampen met een pureestamper. Roer er de room, 1 ei en 1 eetlepel boter goed onder. Geef wat meer smaak aan de puree met een beetje nootmuskaat, peper en zout.

  10. Terug aan de hulpkok: snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de stukjes paprika toe en stoof 10 min. Overgiet met de passata en laat nog even mee pruttelen. Mix tot een gladde saus en roer er 3/4 van het basilicum onder.

  11. Smelt 1 eetlepel boter in de pan en bak de gehaktballen aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 10 min. garen.

  12. Afwerking:
  13. Schep de puree op de borden en maak er een nestje van. Giet een beetje saus in het nestje. Snij de gehaktballen in 2 en leg 2 helften op elk bord. Bestrooi met de rest van het basilicum. Hebben je gasten grote honger? Er is voor elk nog 1 gehaktbal over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 493 kcal
Vet 27.5 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 34.8 g
Suiker 7.1 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 23.9 g
Zout 1.4 g

Bekijk het recept digitaal