Noordzeetong 'Meunière'
Noordzeetong 'Meunière'

Noordzeetong 'Meunière'

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 232 kcal
Vet 13.6 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 22.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.) - Laat de noordzeetongen oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij het buitenste randje van de vis weg. - Pers 1 citroenhelft en snij de andere helft in 4. - Snipper de blaadjes van de peterselie fijn. - Kruid de bloem met zwarte peper en zout.

  3. Bereiding:
  4. Wentel de noordzeetongen door de gekruide bloem en klop er de overtollige bloem voorzichtig af.

  5. Smelt 2 eetl. boter in een grote pan en bak de noordzeetongen 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm.

  6. Verhit 30 g boter in dezelfde pan en schraap de braadresten los. Voeg het citroensap en de fijngesnipperde peterselie toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Schik 1 noordzeetong op elk bord, lepel er het botersausje over en werk af met een kwartje citroen en eventueel wat waterkers, tuinkers of kervel. Dien op met gekookte aardappelen of frietjes en een slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.) - Laat de noordzeetongen oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier. Snij het buitenste randje van de vis weg. - Pers 1 citroenhelft en snij de andere helft in 4. - Snipper de blaadjes van de peterselie fijn. - Kruid de bloem met zwarte peper en zout.

  3. Bereiding:
  4. Wentel de noordzeetongen door de gekruide bloem en klop er de overtollige bloem voorzichtig af.

  5. Smelt 2 eetl. boter in een grote pan en bak de noordzeetongen 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm.

  6. Verhit 30 g boter in dezelfde pan en schraap de braadresten los. Voeg het citroensap en de fijngesnipperde peterselie toe. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Schik 1 noordzeetong op elk bord, lepel er het botersausje over en werk af met een kwartje citroen en eventueel wat waterkers, tuinkers of kervel. Dien op met gekookte aardappelen of frietjes en een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 232 kcal
Vet 13.6 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 22.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Manoir du Fort - A.O.P. Sancerre

Bekijk het recept digitaal