Noordzeetongfilets met fijne tomatenroom
Noordzeetongfilets met fijne tomatenroom

Noordzeetongfilets met fijne tomatenroom

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 40.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tongfilets ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Dep de tongfilets droog en rol ze op (met de velkant naar binnen, zo behouden ze hun vorm tijdens het koken).

  5. Laat 1 eetl. boter smelten in een brede kookpan en schik er de tongrolletjes naast elkaar in. Giet er de sherry bij en kruid met tijm, laurier, peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 8 min. zachtjes smoren.

  6. Haal de tongrolletjes uit de pan en hou ze warm. Voeg aan het kookvocht 1 eetl. tomatenpuree en 1,5 dl room toe. Laat op een hevig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus. Werk af met 1 eetl. fijngesnipperde peterselie. Kruid bij indien nodig.

  7. Afwerking:
  8. Versier met enkele aspergepunten of gestoomde peultjes. Serveer met warme fleurons (10 min. opwarmen in de voorverwarmde oven).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tongfilets ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Dep de tongfilets droog en rol ze op (met de velkant naar binnen, zo behouden ze hun vorm tijdens het koken).

  5. Laat 1 eetl. boter smelten in een brede kookpan en schik er de tongrolletjes naast elkaar in. Giet er de sherry bij en kruid met tijm, laurier, peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 8 min. zachtjes smoren.

  6. Haal de tongrolletjes uit de pan en hou ze warm. Voeg aan het kookvocht 1 eetl. tomatenpuree en 1,5 dl room toe. Laat op een hevig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus. Werk af met 1 eetl. fijngesnipperde peterselie. Kruid bij indien nodig.

  7. Afwerking:
  8. Versier met enkele aspergepunten of gestoomde peultjes. Serveer met warme fleurons (10 min. opwarmen in de voorverwarmde oven).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 397 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 40.6 g

Bekijk het recept digitaal