- Bewaar

- Bewaar
Noordzeetongfilets met fijne tomatenroom
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tongfilets ontdooien.
-
Bereiding:
-
Dep de tongfilets droog en rol ze op (met de velkant naar binnen, zo behouden ze hun vorm tijdens het koken).
-
Laat 1 eetl. boter smelten in een brede kookpan en schik er de tongrolletjes naast elkaar in. Giet er de sherry bij en kruid met tijm, laurier, peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 8 min. zachtjes smoren.
-
Haal de tongrolletjes uit de pan en hou ze warm. Voeg aan het kookvocht 1 eetl. tomatenpuree en 1,5 dl room toe. Laat op een hevig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus. Werk af met 1 eetl. fijngesnipperde peterselie. Kruid bij indien nodig.
-
Afwerking:
-
Versier met enkele aspergepunten of gestoomde peultjes. Serveer met warme fleurons (10 min. opwarmen in de voorverwarmde oven).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de tongfilets ontdooien.
-
Bereiding:
-
Dep de tongfilets droog en rol ze op (met de velkant naar binnen, zo behouden ze hun vorm tijdens het koken).
-
Laat 1 eetl. boter smelten in een brede kookpan en schik er de tongrolletjes naast elkaar in. Giet er de sherry bij en kruid met tijm, laurier, peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 8 min. zachtjes smoren.
-
Haal de tongrolletjes uit de pan en hou ze warm. Voeg aan het kookvocht 1 eetl. tomatenpuree en 1,5 dl room toe. Laat op een hevig vuur inkoken tot een lichtgebonden saus. Werk af met 1 eetl. fijngesnipperde peterselie. Kruid bij indien nodig.
-
Afwerking:
-
Versier met enkele aspergepunten of gestoomde peultjes. Serveer met warme fleurons (10 min. opwarmen in de voorverwarmde oven).