Noorse maaltijdsoep (gluten- en lactosevrij)
Noorse maaltijdsoep (gluten- en lactosevrij)

Noorse maaltijdsoep (gluten- en lactosevrij)

40 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 421 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 20.1 g
Eiwit 22.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes van 2 cm.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de preien in ringen en de selder in stukken van 1/2 cm.

  6. Schil de aardappelen. Snij ze samen met de wortel in blokjes van 1/2 tot 1 cm.

  7. Snipper de dille fijn (u hebt 2 koffiel. nodig).

  8. Meng de eidooier met het plantaardig alternatief voor lichte room, de mosterd en 1 koffiel. dille.

  9. Bereiding:
  10. Smelt de lactosevrije vetstof in een kookpot en bak de spekreepjes krokant.

  11. Doe er de fijngesnipperde ui, de preiringen en de stukjes selder bij en laat ± 3 min. stoven.

  12. Giet er de visfond en 1,1 L water bij en kruid met 1 koffiel. dille en peper. Voeg de wortel- en aardappelblokjes toe.

  13. Dek af en laat de soep 10 min. pruttelen op een zacht vuur. Voeg daarna de zalmblokjes toe. Laat 3 à 5 min. garen.

  14. Roer 1 eetl. soep onder het eiermengsel en meng goed onder de soep. Breng indien nodig op smaak met peper en doe er de roze bessen bij.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met plukjes dille en geef er glutenvrije keizersbroodjes bij.

Tip

Kies voor deze soep vastkokende aardappelen, zoals primeur, nicola, charlotte of belle de fontenay.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes van 2 cm.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Snij de preien in ringen en de selder in stukken van 1/2 cm.

  6. Schil de aardappelen. Snij ze samen met de wortel in blokjes van 1/2 tot 1 cm.

  7. Snipper de dille fijn (u hebt 2 koffiel. nodig).

  8. Meng de eidooier met het plantaardig alternatief voor lichte room, de mosterd en 1 koffiel. dille.

  9. Bereiding:
  10. Smelt de lactosevrije vetstof in een kookpot en bak de spekreepjes krokant.

  11. Doe er de fijngesnipperde ui, de preiringen en de stukjes selder bij en laat ± 3 min. stoven.

  12. Giet er de visfond en 1,1 L water bij en kruid met 1 koffiel. dille en peper. Voeg de wortel- en aardappelblokjes toe.

  13. Dek af en laat de soep 10 min. pruttelen op een zacht vuur. Voeg daarna de zalmblokjes toe. Laat 3 à 5 min. garen.

  14. Roer 1 eetl. soep onder het eiermengsel en meng goed onder de soep. Breng indien nodig op smaak met peper en doe er de roze bessen bij.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met plukjes dille en geef er glutenvrije keizersbroodjes bij.

Tip

Kies voor deze soep vastkokende aardappelen, zoals primeur, nicola, charlotte of belle de fontenay.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 421 kcal
Vet 27.6 g
Koolhydraat 20.1 g
Eiwit 22.9 g

Bekijk het recept digitaal