Oesterzwammensoep met zure room en witloof
Oesterzwammensoep met zure room en witloof

Oesterzwammensoep met zure room en witloof

30 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 184 kcal
Vet 14.1 g
Koolhydraat 9.9 g
Eiwit 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaat in kleine blokjes en laat even uitlekken in een zeef. Meng de tomatenblokjes met de zure room, de blaadjes van 4 tijmtakjes en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout.

  3. Snij het witloof in fijne reepjes en besprenkel met citroensap.

  4. Trek de oesterzwammen in stukjes en verwijder de harde delen van de steeltjes.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot. Stoof de sjalot 1 min. al roerend.

  8. Voeg de oesterzwammen toe en laat 5 min. stoven. Doe er 5 dl water, het bouillonblokje, de gedroogde tijm en de cayennepeper bij en laat 10 min. afgedekt koken.

  9. Smelt ondertussen de boter in een pan en bak het witloof gedurende 3 min. Voeg de bloemsuiker toe en bak nog 2 à 3 min. tot het witloof verkleurt en glanst.

  10. Mix de soep (voeg eventueel een extra glas water toe om de gewenste dikte te bereiken) en kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de soep in diepe borden. Schep in het midden van elk bord een toefje zure room met witloof errond. Versier met een takje tijm. Op de randen van het bord strooit u wat paprikapoeder.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de tomaat in kleine blokjes en laat even uitlekken in een zeef. Meng de tomatenblokjes met de zure room, de blaadjes van 4 tijmtakjes en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout.

  3. Snij het witloof in fijne reepjes en besprenkel met citroensap.

  4. Trek de oesterzwammen in stukjes en verwijder de harde delen van de steeltjes.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot. Stoof de sjalot 1 min. al roerend.

  8. Voeg de oesterzwammen toe en laat 5 min. stoven. Doe er 5 dl water, het bouillonblokje, de gedroogde tijm en de cayennepeper bij en laat 10 min. afgedekt koken.

  9. Smelt ondertussen de boter in een pan en bak het witloof gedurende 3 min. Voeg de bloemsuiker toe en bak nog 2 à 3 min. tot het witloof verkleurt en glanst.

  10. Mix de soep (voeg eventueel een extra glas water toe om de gewenste dikte te bereiken) en kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de soep in diepe borden. Schep in het midden van elk bord een toefje zure room met witloof errond. Versier met een takje tijm. Op de randen van het bord strooit u wat paprikapoeder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 184 kcal
Vet 14.1 g
Koolhydraat 9.9 g
Eiwit 4.2 g

Bekijk het recept digitaal